Koristekasvien ja -puiden kasvattaminen

Sipulikasvien kukinnan pidentäminen
Kun istutat sipulikukkia ryhmäksi niin voit pidentää kukinta-aikaa yksinkertaisella niksillä. Istuta osa sipuleista oikeinpäin, osa vinottain ja osa väärinpäin. Sipulit itävät ja lähtevät kasvuun samaa tahtia, mutta vinottain ja väärinpäin istutettujen sipulien kukkavanat joutuvat kasvamaan pidemmäksi ja tästä syystä niiden kukinta viivästyy. Tällä helpolla vinkillä saat kukkapenkkisi kukintaa pidennettyä jopa viikon tai kaksi.

Tuhohyönteisten määrän vähentäminen
Tuhohyönteisiä syövien pikkulintujen suosiminen puutarhassa on hyvin tärkeää. Pieneenkin puutarhaan saa mahtumaan muutaman linnunpöntön pienille linnuille. Oivallisia puutarhurin apulaisia ovat mm kertut, siepot, tiaiset, leppälintu, peippo, kottarainen, västäräkki ja pääskyset. Nämä pikkulinnut auttavat omalta osaltaan puutarhan tuhoeläinten hävityksessä ja tuovat muutenkin eloa pihapuutarhaan.

Puiden ja pensaiden istutuksessa kasteluputki
Puita ja pensaita istutettaessa kannattaa istutuskuoppaan lisätä putki kastelua helpottamaan. Putken lisäys istutusvaiheessa ei vaadi mitään erikoistoimenpiteitä. Paras putkivaihtoehto on salaojaputken pätkä tai sitten muuten rei'itetty putki. Jos istutuksen jälkeen sateet on vähissä niin putken kautta on helppo ja nopea annostella vettä vaikka 10l. Jonkinlaisen sadettimen tai suihkupistoolin kanssa vastaavan vesimäärän lisäys vie helposti koko illan ja hermot jos istutuksia on useita.