Voiko orkideoita kastella suihkuttamalla?

Kun noita orkideoja talosta löytyy niin olen miettinyt erilaisia tapoja ja keinoja niiden kastelun helpottamiseksi. Nykyisinhän olen kantanut joka kukan pesuhuoneeseen ja laskenut kastelukannullisen ruukusta läpi. Nyt sainkin sitten oikein neronleimauksen! Kastelen orkideat suihkuttamalla. Suihku hiljaiselle ja lämpötila sopivaksi ja sitten kastelemaan, lähtee lehtien pölytkin samalla. Vau, mikä idea! Tai sitten ei.

Orkidean lehdet

Tuloksen voi jokainen päätellä tuosta kuvasta. Nyt on sitten yksi ruukullinen komeita juuria täysin ilman lehtiä. Aika heikosti taitavat nuo lehdet olla kiinni. Virheistä oppii, tai ainakin pitäisi. Täytyy jatkaa uusien keinojen miettimistä…

2 kommenttia artikkeliin Voiko orkideoita kastella suihkuttamalla?

 • Pipsa

  Tuo sinun kysymyksesi on laitettu jo helmikuussa,mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Kukka laitetaan lekasoraan kokonaan,ei siis multaa lainkaan.Pohjalle voi tietysti laittaa vaikka kiven painoksi jos se ei tuki reikää.Ruukulla ei ole väliä onko savea tai muovia.
  Suojaruukkuun laitetaan seisonutta vettä ja siihen ravinnetta vähän.Kukkaa kastellaan lisäämällä vettä välillä,
  suojaruukkuun,vain muutama sentti.
  Ei saa kuivua kokonaan.
  Näin ne kukkii aina uudestaan.Ei paahteiselle ikkunalle.
  Ei siis multaa lainkaan ! Näin ovat kasvaneet kaikki jo vuosia.

 • Insinööri

  Kiitos vinkeistä! Tuon jo huomasinkin, että paahteesta eivät orkideat tykkää laisinkaan… Yllättävän nopeasti kuitenkin jo lähes keltaiset lehdetkin elpyivät. Lecasora onkin hyvä vinkki, täytyy pitää mielessä kun ilmenee tarvetta istuttaa kukkia uudestaan.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>