Västäräkistä vähäsen – kyykäärmeestä vielä vähemmän

Jo pari viikkoa sitten näin metsässä tämän vuoden ensimmäisen kyyn. Yksittäisissä aurinkoisissa paikoissa niitä näkee jo lumienkin keskellä, mutta varma kevään edistymisen merkki on kyy kotipihalla.

Tämä veijari jäi kiinni vaikka kovasti karkuun yritti

Tämä veijari jäi kiinni vaikka kovasti karkuun yritti

Sellaiset perusmallia olevat roskienkeruupihdit osoittautuivat oivalliseksi apuvälineeksi käärmejahdissa. Metrin varren kanssa kyystä saa kunnon otteen turvallisen välimatkan päästä ja ote on sen verran napakka, että kyyn saa lähempäänkin tarkasteluun mikäli niin haluaa.

Tänään näin myös kevään ensimmäisen vaskitsan, sisiliskoista ei ole vielä havaintoa.

6 kommenttia artikkeliin Västäräkistä vähäsen – kyykäärmeestä vielä vähemmän

 • Huh! Meillä ei onneksi käärmeitä näy, mutta hieman söpömpi otus, käärmeilläkin herkutteleva siili oli herännyt. Käveli rauhassa parin metrin päässä minusta. Ilmeisesti rohkaistunut viime vuodesta, jolloin pinkaisi aina pakoon, jos lähelle sattui.

 • Insinööri

  Siili on sellainen otus, jonka mielelläni näkisin omassakin pihassa. Se on suomalaisista luonnoneläimistä ehkä se kaikkein sympaattisin. :)

 • Viime vuonnakin blogissasi kauhistelin näitä keväänmerkkejä ja pakko tänänkin vuonna todeta, etten näitä haluaisi kovasti nähdä. Viime kesänä meinasin hypätä kallioisessa rastimetsässä yhden päälle, mutta sain onneksi väistettyä.

  Siiliä minäkin kaipailen, mutta onkohan niitä enemmän taajamissa kuin haja-asutusalueella?

 • Insinööri

  Nyt taitaa olla kyiden suhteen ennätyskesä, omasta pihasta tavattu jo 4 kyytä ja metsästä 2. Enempää ei tarvitsisi nähdä…

  Taitaa tosiaan siilejä olla enemmän taajamissa, muutama päivä sitten tosin näin parin kilometrin päässä yliajetun siilin joten toivo elää :)

 • VADE

  Miten uskalsit ottaa ton käteen? Onko toi tossa kuvassa elävä?

 • Insinööri

  Kyllä se ihan elävä tuossa kuvassa on ja vähän tavallistakin vikkelämpi yksilö. Kai se on se tyhmänrohkea luonne kun laulussakin lauletaan ettei kyytä kannata ottaa käteen. Toistaiseksi ei ole kyyt vielä purru 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>