Vanhalle metsäpohjalle on nyt nurmi kylvetty

Tuo takapihan iäisyysprojekti eli vanhan metsäpohjan nurmettaminen on nyt siinä pisteessä, että päätin kylvää siemenet. Nurmikkoseosta meni pari säkkiä ja valkoapilaa yksi pussillinen. Alue ei ole täydellisen tasainen ja salaojaprojektikin on vielä kesken, mutta päätin kylvää nurmen jo nyt niin saan tuonkin alueen selvästi siistimpään kuntoon.

Pari pakettia nurmikon siementä ja vähän valkoapilaa

Pari pakettia nurmikon siementä ja vähän valkoapilaa

Kunhan nurmi alkaa kasvamaan ja juuristo sitoo irtomaata niin oikeastaan vasta näkee miten paljon tuolle alueelle tarvitsee vielä tehdä töitä. Ainakin muutama kanto on vielä pilkottava ja saatava alueen keskeltä menevä oja kunnolliseksi salaojaksi.

Kunhan tuosta pääsee ruohoa leikkaamaan niin alankin jo ”tuhoamaan” viherrystä. Olen nimittäin suunnitellut tuonne erilaisia pensaita ja ehkä pienempiä kukkapenkkejä. Eihän sitä pelkkää nurmikkoa jaksa katsella tai ainakaan leikata 😉

Siemenet kylvetty ja sadetus käynnissä

Siemenet kylvetty ja sadetus käynnissä

Alueen sadetusratkaisuissa jouduin oikein näkemään päänvaivaa, jotta selviäisin mahdollisimman vähällä kastelun suhteen. Mutta kuinkas sitten kävikään… Tuosta sadetusprojektista voisi ehkä kirjoittaakin ihan oman jutun, siinä nimittäin saattaa hyvinkin näkyä puutarhurin insinööriys.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>