Valkovuokotkin kukkii jo

Kun ihastelin muiden blogeissa esiteltyjä sinivuokkokuvia niin en muistanutkaan, että tontillamme olikin aika runsas valkovuokkoesiintymä. Valkovuokot ovat nyt muutaman päivän ajan jo kukkineet komeasti.

Valkovuokkoja

Valkovuokkoja

Valkovuokon kukka

Valkovuokon kukka

Nurmikoltamme sieltä täältä esiin pilkahtaneet siniset kukat ovat nyt ainakin oman google-tunnistuksen perusteella Scilloja. Ensin niitä näkyi vaan muutama, mutta nyt niitä lienee jo kymmeniä. Ne ovat oikeastaan ympäri tontin nurmialueita, eivätkä muodosta mitään tiiviimpää aluetta.

Scilla

Scilla

Scillan kukka

Scillan kukka

Myös kasvimaan tai yrttitarhamme ruohosipuli on jo innostunut kasvun alkuun. Joka päivä lonkerot pitenevät ja ovat jo nyt kymmensenttisiä.

Ruohosipuli

Ruohosipuli

2 kommenttia artikkeliin Valkovuokotkin kukkii jo

  • Muutaman vuoden päästä sulla on scilloja joka puolella, sillä ne leviävät tehokkaasti. Toisaalta se ei haittaa, koska niiden kukkiessa ei juuri mikään muu kuki.

  • Insinööri

    Jotenkin tuntuukin, että niitä on selvästi enemmän kuin viime vuonna. En panisi yhtään pahaksi jos meillä olisi joku kevät täysin sininen nurmikko :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>