Vadelmasadolla herkuttelu alkoi

Lähimetsien tutut vadelmapaikat alkavat olla jo sen verran umpeenkasvaneita, että niistä ei liiemmin taida tänä vuonna satoa tulla.  Uusia on toki tulossa lähialueiden hakkuuaukeille, sen verran paljon täältä on metsää tänä vuonna lähtenyt kohti paikallista sahaa. Jokin ihmeellinen tasapaino tuntuu kuitenkin tälläkin saralla olevan sillä oman pihan villit vadelmat tekevät ennätysmäisen sadon täksi kesäksi.

Kesän ensimmäiset vadelmat

Kesän ensimmäiset vadelmat

Olen aina ohimennen ihaillut lammen reunamilla kasvavia vihreistä mollukoista painavia vattuoksia, mutta tänään koiranpennun houkuttelemana kyykähdin alas ja huomasin yhden pensaista kantavan jo tummanpunaisia marjoja. Ympärillä olevat oksastot kantoivat kaikki vielä raakileita, mutta nämä olivat tosiaan jo täysin kypsiä.

Tuossa hyvässä multamaassa nämä villit vadelmat kasvavat kooltaankin lähes jalostettujen sukulaisten kokoisiksi, mutta pitävät toki sen ylivertaisen makunsa. Nyt pitääkin alkaa päivittäin konttaamaan pitkin vaapukkapensaita :)

2 kommenttia artikkeliin Vadelmasadolla herkuttelu alkoi

  • tia

    Nam, herkkuja siellä. Meillekin tulee tontin laidalle villeihin puskiin kunmman paljon vadelmia, hiukan siitä saa makupaloja.

  • Insinööri

    Nyt ei ole tullut käytännössä kolmeen viikkoon vettä, joten moni vadelma jää näköjään kypsymättä. Toivotaan, että sateet tännekin lopulta löytäisi niin ehkä pakkaseenkin saisi jotain :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>