Työkaluja huonekasvien hoitoon

Aikaisemmassa artikkelissani mullanvaihdosta ohimennen jo mainitsin käyttämistäni työkaluista. Nämä seuraavat työkalut olen todennut hyödyllisiksi erinäisissä sisäkasvien hoitopuuhissa.

Vanha kunnon mora

Puukon tärkein funktio on ehjät imupinnat. Oli kyseessä sitten kaupasta tuodut ruusut tai kotikasveista juurrutukseen otettavat aihiot niin terävällä puukolla viimeistelen aina tuoreen imupinnan.

Kukkasakset

Taitavat olla virallisesti askartelusakset, mutta niin monikäyttöiset myös huonekasvien hoitamisessa. Ihan perusleikkuusta huonojen ja kuolleiden lehtien ja haarojen poistamiseen. Saksilla tulee myös avattua multapussit ym tarpeelliset muoviin pakatut tarvikkeet.

Haarukasta taitettu hara

Haarukasta taitettu hara taikka pikkukuokka. Todella hyödyllinen apuväline etenkin mullanvaihdossa. Sillä voi myös kuohkeuttaa ruukun pinnalla olevaa multaa. Ellen väärin muista niin idea tähän työkaluun on poimittu jostain bonsai-kirjasta.

Sivuleikkurit

Sivuleikkureilla voi leikellä niitä versoja ja kuivuneita haaroja joihin ei pikkusakset pure. Varsinainen käyttötarkoitus on sama mihin olen käyttänyt aikaisemmin niin vasaraa kuin metalliviilaakin.

Aika moni eksoottisemmista siemenistä on verhottu kovaan kuoreen. Luonnollinen kuoren pehmittäminen ruoansulatuksen kautta ei innostanut niin otin aikoinaan vasaran käyttöön. Pari hellää iskua sai kuoren halkeilemaan ja itäminen onnistui paremmin. Viilalla viilailin kuorta paikoin ohuemmaksi, jolloin sama efekti näytti toimivan. Teräväkärkisten oliivinsiemenien kohdalla päätin kokeilla sivuleikkureita ja tuntuivatkin toimivan mainiosti. Idätystuloksia odotellaan vielä.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>