Tuhannen kuusentaimen ongelma

Tonttiamme rajaa yhdeltä sivulta metsäautotie, toiselta sivulta naapurin piha ja muut sivut ovat tällä hetkellä hakattua metsää. Kesäisin pensaat ja puut ovat niin tuuheat, että lehdet tarjoavat niin näkö- kuin äänisuojaakin. Kevät, syksy ja talvi ovat sitten ikävämpää aikaa.

Tien ja naapurin puolelle kaipaisin tuuheaa näkö- ja äänisuojaa ympäri vuoden. Metsän puolelle olisi kiva saada jonkinlainen selkeä rajaus hoidetun pihan ja luonnontilaisen metsän väliin. Kuusiaita olisi paras ratkaisu. Ongelmana on vain se, että taimia tarvittaisiin ainakin 500, muutamat muut ’väliaidat’ mukaan lukien jo lähemmäs 1000. Jos aidan haluaisi heti niin taimet olisi ostettava tarhalta. Mieluiten tietenkin metrisiä, joita saa harvemmasta paikasta ja hintakin on sen mukainen.

Jotkut hakevat taimia suoraan metsästä, luvatta tai luvan kanssa. Lähiseudun maanomistajia en tunne, joten ensin omistajien selvittäminen ja sitten lupien kysyminen tuntuu hiukan hankalalta. Määräkin on niin suuri, ettei tuollaisia ala luvattakaan hakemaan. Ensihätään riittäisi tosin ehkä 50 – 100 tainta, joten tilanne ei sinällään ole niin paha.

Hyvät neuvot ovat nyt kullan arvoisia!  Olisin mieluusti jo istutellut taimia syksyllä, mutta keväällä homma on viimeistään saatava vireille.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>