Terassilaatikon rakennusprojekti

Jonkinlaisen terassilaatikon tai terassikalusteiden pehmustelaatikon rakentamista mietin jo vuosia sitten. Silloin ei tullut mitään lopulta rakennettua, mutta ajatus jäi muhimaan. Hyvä niin, sillä tässä nykyisessä paikassa sellainen tuli selvästi tarpeeseen. Säilytystilaa on kohtalaisen vähän ja kaikenlaista sekalaista romua ei oikein viitsisi pitää sisääntuloa rumentamassa. Etenkin kun harrastaa kierrätystä niin erilaiset lasi-, metalli- ym keräyspussit eivät todellakaan ole silmälle ilo.

Ei tää romukasa mikään ilo silmälle ollu

Ei tää romukasa mikään ilo silmälle ollu

Omaan hyväksi(?) todettuun tyyliini pikaiset mitat tulevasta sijoituspaikasta ja karkea arvio tarvittavan materiaalin määrästä. Sitten kiireen vilkkaa lähimpään rautakauppaan ja mahdollisimman nopeasti rakentamaan. On taottava kun rauta on kuuma, sillä motivaatio kivoihinkin asioihin menee tunnetusti yllättävän helposti ohitse.

Laatikon runko rakentumassa

Laatikon runko rakentumassa

Ei se vielä laatikolta näytä

Ei se vielä laatikolta näytä

Suunnittelun vähyydestä johtuen muutama yllätys tuli laatikon rakentamisessa vastaan. On se vaan kumma, että kun ei yhtään mieti niin jossain vaiheessa tulee eteen väkisinkin aatos, että mitenköhän tähän kannen teen.  Muutama perinteinen kompromissi matkan varrella ja kansikin lopulta löysi toteutuksensa.

Säilytyslaatikko saa jo muotoaan

Säilytyslaatikko saa jo muotoaan

Terassilootasta tuli tarkoituksella suht iso, joten jotain kevennystä ulkonäköönsä se kaipasi. Valmiiksi valkoiseksi sävytetyn (pohjamaalatun) laudan vetäisin parilla spraypurkilla hivenen valkoisemmaksi ja koristeeksi vedin hopealla tähtikoristeet. Kuvien oton jälkeen siihen tuli vielä musta koristerautainen kahva,

Laatikon sisälle tuli osastointi

Laatikon sisälle tuli osastointi

Pienestä rakennuksen aikaisesta mittavirheestä huolimatta tai juuri siitä johtuen laatikosta tuli paikkaansa juuri oikean kokoinen ja ulkonäköönkin olen oikein tyytyväinen. Moni muukin on sitä kehunut, joten pitää varmaankin tyytyväinen olla. Asiansa tuo ajaa loistavasti ja pienenä bonuksena on, että normaali juomakori mahtuu sinne hienosti – vaikka ei käynyt mielessä rakentamisvaiheessa.

Terassilaatikko kahvaa vaille valmiina

Terassilaatikko kahvaa vaille valmiina

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>