Sitruunaviidakko tuloillaan

Kirjoitin joulukuun alussa mm idätyksistä, nyt tästä sekalaisesta siemenviljelmästä on nousemassa uusia kasveja toden teolla. Jostain syystä tosin vain sitruunat ovat itäneet. Ehkä muut siemenet olisivat vaatineet jonkinlaisen käsittelyn tai vain lisää aikaa.

Perkasin siemenlaatikosta itämättömät siemenet ja jaoin sitruunoita tasaisemmin koko laatikon alalle. Tällä hetkellä viljelmä näyttää oikein hyvältä ja tuoreet sitruunanalut elinvoimaisilta. Tuoreimman taimilaskelman mukaan sitruunoita on tuloillaan 14, oikea viidakko siis!

Sitruunan taimia

Jotta taimet jatkaisivat hyvin alkanutta kasvuaan niin pitihän niiden valonsaanti varmistaa. Laitoin olohuoneen ikkunalle pitkään odotetun kukkalaudan, jolle siirsin muutkin taimiprojektit.

Kukkalauta ikkunalla

2 kommenttia artikkeliin Sitruunaviidakko tuloillaan

 • Hyvää uutta vuotta sinulle!

  Vaude! Sitruunoista tulee upeita viherkasveja, ja saattaa ne tehdä joskus hedelmiäkin. Äitini kasvatti lapsena appelsiinin, joka oli meidän mummolassa vielä minun lapsuudessani, se teki hedelmiäkin aina joka toinen vuosi.
  Sinun täytyy varmaan alkaa suunnitella viherhuonetta, jos meinaat pitää kaikki sitruunat, niistä tulee aika suuria! 😉
  Orkodeasi näyttävät hyvinvoivilta! Oletko kokeillu niiden kastelemista sulatetulla lumella? isäni kastelee talvisin niitä kerran viikossa kastamalla ne ämpäriin jossa on sulatettua lunta. Lumi on kai hiukan hapanta, ja siitä kai orkideat tykkää. kesällä kai sitten kastelee sadevedellä. En tiedä onko siinä mitää perää, mutta hienosti näkyvät hänellä orkideat kukkivan.

  Itse vasta haaveilen orkideoista.

  Millaisia puuatarhasuunnitelmia olet tehnyt ensikesäksi?

 • Insinööri

  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Toivotaan, että nuo tosiaan kasvavat puiksi asti :) Aikaisemmat itse kasvatetut sitrushedelmät eivät ole minulla paria vuotta pidempään kestäneet.

  Kastelen nuo orkideat kraanavedellä, se tosin tulee omasta porakaivosta joten on täysin käsittelemätöntä. Aika paljon kuulee juuri tuota, että pitäisi olla luonnonvettä. Edellisissä asunnoissa kastelin kyllä aina ihan Helsingin kraanavedellä, eikä mitään ongelmia ollut.

  Täytyy noista puutarhasuunnitelmista kirjoittaa ihan oma aihe, kiitos vinkistä 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>