Sitruunat kasvaa ja kehittyy

Tuo joulukuun alussa kylvämäni sitruunaviidakko on nyt kokenut muutaman koulintakerran ja lopputuloksena on 20 tainta neljässä ruukussa. Taimista pisimmät olen jo latvonut eli katkaissut niiltä latvan. Tämä sen takia, että taimet kasvaisivat muutakin kuin pelkkää pituutta. Tavoite kuitenkin on, että tulevaisuudessa sitruunat tuottaisivat myös hedelmiä joten taimen tulee kestää hedelmien paino.

Sitruunat koulittuina

Sitruunat ruukussa

Vielä toistaiseksi taimet ovat mahtuneet orkivaarioon, josta näköjään tulikin sitten sitrunaario. 😉  Uskoisin, että kuukauden tai parin sisällä joudun siirtämään osan sitruunoista pois akvaariosta. Uusi sijoituspaikka lienee etelänpuoleinen ikkuna, eli olohuoneen ikkunan kukkalauta.

Vaikka nyt on jo 20 sitruunapuuta kasvamassa niin suunnitelmissa on jo uudet taimet. Olen jo ottanut sivuun niin sitruunan, päärynän, luumun, nektariiniin, paprikoiden kuin myös chilin siemeniä. Kun minikasvihuoneeni vapautuu rairuoholta ja ohran orailta niin aloitan uuden idätysurakan.

2 kommenttia artikkeliin Sitruunat kasvaa ja kehittyy

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>