Sisäpuutarhassa on kevät

Ulkona on taas niin pimeää ja ankeaa kun lumetkin sulivat pois. Kun märällä, pimeällä pihalla ei ajatus juokse tuttuun malliin on suunnattava sisälle ja otettava varaslähtö tulevaan kevääseen.

Olen aina välillä laittanut syödyistä hedelmistä siemeniä talteen. Nyt siivouskaapin järjestyksen yhteydessä löysin nämä sekalaiset aarteet. En edes tiedä mitä kaikkia siemeniä kokoelmasta löytyy, nyt ne ovat kuitenkin kaikki itämässä samassa laatikossa. Ulkomuodoista päätellen seassa on paljon sitruunoita, muutama luumu ja persikka, pari päärynää ja yksi Tampereelta tuotu hevoskastanjan siemen.

Hedelmien siemeniä itämässä

Tämän vuoden aikaisemmista siemenistutuksista on saldona neljä ruukullista paprikoita. Paprika kuten chilikin on kasvatuslistallani tuttu kohde jo vuosien takaa. Nämä kasvit ovat todella helppoja, kunhan muistaa kastella ja tarjoaa valoa niin ei voi epäonnistua. Vai voiko? Jokin näissä nykyisissä paprikoissa on vikana kun ei tule satoa, eikä edes kukan kukkaa. Kiva huonekasvi se on ilman satoakin, mutta kyllä niitä omia paprikoita siltikin kaipaisi.

Itsekasvatettu paprika ruukussa

En yleensä ole harrastanut kasvien juurrutusta, mutta nyt on tullut sitäkin kokeiltua. Viikko sitten istutin pari kuukautta juurrutuksessa olleen rönsyliljan ja nyt laitoin pari uutta kasvia juurrutukseen. En tosin tiedä niiden nimiä, itse asiassa en tiedä näistä kodin kasveista juuri minkään nimeä. Nimet kun eivät ole minulle tärkeitä vaan kasvien ulkonäkö ja hyvinvointi.

Huonekasveja juurrutuksessa

7 kommenttia artikkeliin Sisäpuutarhassa on kevät

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>