Sipulisadon korjuu

Vaikka kasvimaan anti jäi tältä vuodelta suurimmaksi osaksi lähes nollaan niin kyllä sieltä jotain kuitenkin nousee. Perunat ovat vielä lähes kaikki maassa, mutta sipulit on nyt nostettu ylös. Vanhan ohjeen mukaisesti kuivatan sipuleita naatteineen pari päivää ulkona, jonka jälkeen tuon ne sisälle takan päälle kuivumaan. Naatit listin vasta sitten kun ne ovat täysin kuivuneet.

Sipulisato kuivumassa ulkona

Sipulisato kuivumassa ulkona

Sipulit jäivät ehkä vähän pieniksi koska valtaisa rikka-armeija vei niiltä suuren osan ravinteista ja kosteudesta. Satoa on kuitenkin nautittu jo pitkin kesää ja nyt kuivumassa on ehkä puolet koko sadosta.

Kun sipulit alkoivat kukkimaan niin otin ensin niistä kukkavarret pois kun muistelen kuulleeni, että sipuli lakkaa kasvamasta kukinnan aloitettuaan. Sitten mietin, että eihän kauppaviljelmillä niitä voi kukaan käydä yksitellen listimässä ja jätin loput kukkavarret paikoilleen. Nyt kuitenkin sadonkorjuussa huomasin, että kukkineet sipulit olivat surkastuneet lähes täysin eikä niistä saanut kuin kompostin täytettä. Käydäänkö ammattiviljelmillä sitten kuitenkin kukkavarsia katkomassa vai miten he ongelman ratkaisevat, jos joku tietää tarkemmin niin olisi kiva kuulla. Omalla kasvimaallahan tuo ei ole isokaan ongelma, mutta jos viljelysala olisi vaikka 10 hehtaaria…

3 kommenttia artikkeliin Sipulisadon korjuu

 • Hei!
  Olemme koonneet Huiskulan sivuille listan suomalaisista puutarhablogeista ja sivusi on mukana tässä joukossa. Etsimme samalla myös vuoden 2009 parasta puutarhabloggaajaa.

  Voit käydä tutustumassa kerämäämme blogilistaan ja äänestää omaa suosikkiasi. Halutessasi voit myös kertoa kilpailusta blogissasi ja imuroida bannerin houkutellaksesi lukijoitasi äänestämään juuri sinua.

  Vuoden paras blogi palkitaan tammikussa huippuluokan Canon digipokkarilla ja äänestäjät voivat myös osallistua kukkapalkintojen arvontaan.

  Löydät blogikisan sivun ja bannerit osoitteesta http://www.huiskula.fi/blogit

  Aurinkoista syksyä hienon harrastuksesi parissa.

  Terveisin
  Huiskulan väki

 • Paremmin sait sipuleita, kuin meillä. Kesällä kasvimaa jäi kastelematta, joten sipulit kuivuivat kokonaan. Ja kohopenkki olisi sitä kastelua erityisesti tarvinnut. Mutta porkkanat pitivät paikastaan ja niitä onkin nautiskeltu jo pitkän aikaa.

 • Insinööri

  Kiitos linkityksestä Tero.

  Meillä taas nuo porkkanat jättivät koko kauden väliin, suurin osa ei edes itänyt ja itäneetkin kasvoivat hädin tuskin lyijykynän paksuisiksi. Jotakin ravinnetta varmaan puuttuu, koska kasvimaata kasteltiin koko kesän ajan.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>