Sinivuokkotarkastelua

Vuosi sitten löysin tarkan etsinnän jälkeen pihaltani pienen sinivuokkoesiintymän. Paikalla oli neljä tainta, puolet meidän ja puolet naapurin puolella. Vertailin nyt tämän kevään tilannetta viimevuotisiin vanhojen kuvien ja muistin perusteella. Sinivuokkotaimia tai -mättäitä – miksi niitä sitten pitäisikään kutsua – on edelleen neljä. Taimet ovat nyt selvästi viimevuotista suuremmat ja kukkiakin on ehkä tuplamäärä! :)

Sinivuokot kukkivat koreammin tänä vuonna

Sinivuokot kukkivat koreammin tänä vuonna

Jos löydän jostain tästä läheltä hyvän esiintymän sinivuokkoja niin taidan vähän auttaa luontoa ja siirtää tuonne muutaman lisätaimen. Paikka on siitä oivallinen, että se on tarkoituskin pitää luonnontilaisena joten sinivuokot saavat rauhassa siellä elää ja levitä.

1 kommentti artikkeliin Sinivuokkotarkastelua

  • Sinivuokot ovat kyllä ihania. Itse olen pelastanut talon seunustoilta sinivuokkoja kukkapenkkiin. Hyvin ovat kasvaneet. Tänä kesänä taidan siirtää osan kasvateistani takaisin pihalle :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>