Sienimetsällä lähimetsissä

Sienet eivät ole oikein koskaan olleet omien makunystyröiden mieleen. Vuosi sitten löysimme tästä lähimetsistä muutaman kantarellin ja aloimme harjoittamaan aistejamme tähän kansakunnan herkkuun. Totutus onnistui hyvin ja nyt kantarelleja syö jo oikein mielellään sopivana lisänä vaikka pastaan ja salaattiin.

Kolmesti on nyt metsään menty kantarelleja etsimään ja tulostakin on tullut.

Ensimmäinen kantarellikeikka

Ensimmäinen kantarellikeikka

Ensimmäisellä sienestyskeikalla löytyi vain muutama kantarelli, mutta aivan pieniä alkuja huomattavasti enemmän.

Toinen sienestysreissu

Toinen sienestysreissu

Toisella kerralla tulos oli jo selvästi parempi ja kantarelleja saatiin jo pakkaseenkin.

Kolmas sieniapaja

Kolmas sieniapaja

Kolmannella kerralla menimme toiseen suuntaan, enkä uskonut sieltä löytyvän ensimmäistäkään yksilöä. Toisin kuitenkin kävi ja kuljetusvälineetkin loppuivat kesken…

Mitään muita sieniä ei ole tullut metsästä keräiltyä kun tämä oma sieniharrastus on vielä näin alkutekijöissä. Muita tunnistamiani hyviä(?) ruokasieniä täältä löytyy ainakin vaaleita orakkaita, joita olisi eiliseltä reissulta saanut helposti isonkin ämpärin täyteen.

4 kommenttia artikkeliin Sienimetsällä lähimetsissä

 • Meilläkin kasvaa tuota herkkua ihan talon nurkalla. En ole siitä juuri koskaan muuta tehnyt kuin leivänpäälistä voin, sipulin ja kerman kanssa ja keittoa. Suppilovahveron olen todennut vielä monikäyttöisemmäksi ja se on helppo säilöä pieneen tilaan kuivaten. Kantarellit olen minäkin pakastanut. Jännää on se, että joskus 15 vuotta sitten kun kävin ensimmäisiä kertoja sienimetsällä en millään löytänyt kantarelleja enkä suppilovahveroita. Nyt sienisilmä on varmaan kehittynyt vähäsen ja huomaa hieman piilossakin kasvavat sienet.

 • Komee on saalis. Meidänkin sieniharrastus on vasta 5v. vanha eli sen aikaa on asuttu omakotitalossa metsän vieressä. Eilen isäntä oli löytänyt enimmäkseen tatteja ja suppilovahveroita. Noin hyvään kanttarellipaikkaan ei olla vielä eksytty.

 • Insinööri

  Ei sitä itsekään osannut aikaisemmin sieniä etsiä, mutta kyllä sen on jo nyt huomannut että oma sienisilmä kehittyy kovaa vauhtia :)

  Tatteja olisi joitain täälläkin, mutta en ole edes yrittänytkään niitä tunnistaa. Jatketaan toistaiseksi kantarellilla ja kehitetään ensin makuaistia, sitten sienien tunnistusta.

 • Tero

  Hei!
  Kukkablogi 2009 äänestys on saanut huiman suosion. Harrastajat ovat käyneet innokkasti äänestämässä suosikkejaan ja löytäneet samalla paljon uusia kiinnostavia blogeja. Lista on myös päivittynyt uusilla löydöillä. Kiitokset ilmoittajille.
  Äänestyksen tämän hetken kymmenen kärki on tässä:
  1.Min Eden trädgårdsblogg!
  2. Varjoyrtin puutarha
  3. Anun puutarha
  4. Scarborough Fair
  5. PUUTARHANI – PUUTARHANI
  6. Unan Maailma
  7. Quun puutarha
  8. Ruusuja ja Rikkaruohoja
  9. Koristepuutarhurin pihalla
  10. Missä kuljekin, puutarhassa ainakin

  Jatkossa tiedotamme äänestystilantesta bloggaajille sähköpostitse. Voit liittyä blogikisan sähköpostilistalle tästä linkistä http://www.huiskula.fi/bloggaajat. Samalta sivulta voit myös ladata sivullesi kisasta kertovan bannerin, joista pienemmän voit sijoittaa vaikkapa oikeanpuoleiseen linkkipalkkiin.
  Aurinkoista syksyä harrastuksesi parissa!

  Terveisin,
  Huiskulan väki

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>