Särkynytsydän löysi vihdoin myös Insinöörin puutarhan

Olen halajannut särkynyttäsydäntä puutarhaani jo pitkän aikaa, jokin tuossa kasvissa vain viehättää niin kovasti. Viime kesänä kävinkin varmaan kymmenessä eri blogissa ihastelemassa tätä hienoa kasvia ja samaan aikaan harmittelin etten ollut saanut sille paikkaa aikaiseksi. Tai paikkahan valmistui oikeastaan jo vuosi sitten, mutta toteutus jäi niinsanotusti vaiheeseen.

Vuodessa kukkapenkeistä tulikin lähinnä ruohopenkkejä

Vuodessa kukkapenkeistä tulikin lähinnä ruohopenkkejä

Tänään menin töiden jälkeen Plantageniin ja hain peräkontillisen kasveja ja vähän apumultaa kukkapenkkiin. Nyt ei sitten auttanut enää tekosyyt vaan oli tartuttava lapioon hirvittävästä hyttys- ja mäkäräesiintymästä riippumatta.

Taimet istutusta odottamassa

Taimet istutusta odottamassa

Penkkien pääkasviksi tuli särkynytsydän, molempiin penkkeihin 3 tainta. Maanpeitekasveiksi tuli valkoisia ja violetteja karpaattienkelloja, sekä sinisiä kääpiökelloja.

Istutukset valmiina

Istutukset valmiina

Parasta tässä kukkapenkkiurakassa oli, että valmista syntyi tavallaan kerralla. Tarkoitan tällä sitä, että tuloksia ei tällä kertaa tarvitse odottaa vuotta tai kahta sillä särkyneetsydämet ovat kaikki jo kukassa.

Olen vielä kahden vaiheilla taimien kasvualustan kattamisesta. Minulla olisi risuhaketta omasta takaa aika reilusti ja sillä saisi penkistä heti valmiin ja siistin näköisen, mutta hake estää tai ainakin haittaa varmasti myös maanpeitekasvien leviämistä.  Pitänee seurailla tilannetta ja miettiä, tällä haavaa en haketta kukkapenkkiin laita.

Juuri tämän näyn takia kannattaa urakoida

Juuri tämän näyn takia kannattaa urakoida

Vaikka taimet ovat vielä pieniä niin silti kokonaisuus näyttää jo aika hyvältä. Ja olihan vuoden tyhjillään olleet kukkapenkit kuitenkin aika surkea näky.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>