Sadepäivän ratoksi puutarhakirjojen lueskelua

Nyt kun alkoi nämä sateiset päivät ja ei tarvitse puutarhan kastelustakaan huolehtia niin on ollut taas aikaa kaivaa puutarhakirjat esiin. Otin tavoitteeksi yhden kirjan päivässä, tai käytännössä yössä kun sattuu yövuorot olemaan nyt ajankohtaiset. Aika paljonhan noista saa selailla suoraan läpi, mutta aina välillä sattuu kohdalle jokin kiintoisampi kohta. Ja parastahan noissa kirjoissa on se, että jokaisella lukukerralla saa aina jotain uutta.

Jos tuota kasvimaata laajennetaan suunnitelmien mukaan niin pitää varmaan ensi kesäksi tarkastella kylvösten sijoittelua tarkemmin. Tuholaisten harhauttamiseksi ja maan väsymisen takia kiertoviljely olisi ilmeisen tarpeellista nykyisen ’tuo tuohon’ -kylvämisen sijaan. Mielenkiintoista kirjassa oli myös se, että yrttien viljely saattaa parantaa muiden vihannesten ja juuresten makua. Tästä olisi kiva kuulla ihan käytännön kokemusta jos sitä joltain löytyy.

Ja kirjan ohjeilla tai vinkeillä saisi kasvimaasta muutenkin kivemman näköisen, sillä esimerkiksi samettikukkien istuttaminen perunapenkkien väliin pitäisi karkottaa perunoita kiusaavia ankeroisia.

2 kommenttia artikkeliin Sadepäivän ratoksi puutarhakirjojen lueskelua

  • Omistan myös muutaman puutarhakirjan, joista suurin osa on lukematta (enkä ole nytkään ehtinyt niitä lukea sateista huolimatta). Eniten käytän perennakirjaa, josta selviävät perennojen ominaisuudet ja istutusohjeet. Mutta joskus toimin ilman kirjaa ja katson, kasvaako kukka sillä paikalla, mihin olen sen istuttanut. En ole siis mitenkään oikeaoppinen puutarhuri enkä muista latinaisia nimiäkään juuri mistään.

  • Insinööri

    Minäkin haen kirjoista lähinnä inspiraatiota ja ideoita. Käytännössä sitten kokeilen viihtyykö kasvi haluamassani paikassa vai ei, sanoi kirja sitten mitä tahansa.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>