Rupisammakot ovat iltaeläjiä

Päivisin näkee pieniä sammakoita pitkin pihaa ja lammen ranta kuhisee nuijapäitä. Jostain syystä kuitenkin rupisammakot näyttäytyvät vain iltaisin. Jo muutamana iltana on ihan terassille asti tullut komea nyrkinkokoinen rupisammakko – tai tuttavallisemmin Vihtori.

Rupisammakko

Rupisammakko

Tämäkin yksilö tavattiin ihan terassin vierestä. Kuvauksen kannalta hauska otus, koska se ei häiriinny oikeastaan mistään. Tosin jos käteen tuollaisen ottaa niin hetken päästä käsi on yllättävän märkä…

5 kommenttia artikkeliin Rupisammakot ovat iltaeläjiä

 • Rupisammakko! Hei tuollaisen taisin juuri eilen illalla meidän pihaltamme bongata. Kaveri oli niin mullan värinen, että pääsi säikäyttämään. Mutta mikään kiire ei kaverilla ollut. Komea on tämä sinun kuvaamasi!

 • Ei mikään kaunokainen, mutta aika sympaattisen näköinen kuitenkin. Meidän pihassa ei ole tänä kesänä näkynyt sammakoitakaan. Keväällä muutama pikkuinen vilahteli, mutta ilokseni näin raparperimaalla yhden :) Mutta leppäkertuista ei ole mitään havaintoa, kuten ei oikein perhosistakaan.

 • Insinööri

  Komeita ja rauhallisia otuksihan nuo veijarit ovat.

  Leppäkerttuja en ole minäkään nähnyt tänä vuonna vielä ensimmäistäkään, tosin kirvojakaan en ole nähnyt omalla pihalla.

 • Mirja Kuivalainen

  Meidän pihalla on rupisammakko joka tunkee ovesta eteiseen kun on kotiloita lemmikkinä.Kahtena keväänä se on morjestellut eteisessä kun ovi on auki.
  Eturäpylä heiluttaa että terve taas tuli kevät.
  Alkaa oleen tottunut ihmiseen kun antaa ottaa käteen ja painaa nenän sen nenään kiinni.Lutunen kaveri.

 • Insinööri

  Aika hauska kevään ilmoittelija! :) Toivotaan, että noita mukavia otuksia nähdään tänäkin vuonna.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>