Ruokkikaamme lintuja

Täksi talveksi päätin viritellä jonkin helpon tavan tarjota linnuille talipalloja. Uusien talipallojen sitominen naruilla pakkasessa riitti viime vuonna, joten halusin nyt jonkin näppärämmän ja käyttäjäystävällisemmän keinon.

Talipalloteline talipallojen pikakiinnityksellä

Talipalloteline talipallojen pikakiinnityksellä

Puu on kyllästettyä 50×50 tolppaa mitä oli jäänyt koiratarhaprojektista ylimääräiseksi. Silmukat, kettingit ja karbiinihaat maksoivat yhteensä ehkä 4 euroa. Koko hässäkän hinnaksi taitaisi tulla osina hankittuna ehkä 6-7 euroa. Ihan ok ainakin kokeiluksi.

Mutta, mutta! Nyt tolppa on ollut paikallaan jo kuukauden(?), eikä linnut ole sitä löytäneet. Tosin viime talvenakin talipallot olivat koskematta ehkä kuukauden ja sitten niitä meni 2kpl päivässä. Syyllinenkin tavallaan on tiedossa, sillä naapurissa tarjotaan auringonkukansiemeniä ja siellä vilistääkin lintuja aina kymmenittäin. En ole lähtenyt laadulla kilpailemaan, mutta olisihan niitä tirriäisiä kiva saada omallekin pihalle.

Kauralyhde

Kauralyhde

Lyhteenkin lisäsin ihan vain omaksi silmäniloksi ja koska sille löytyy sopiva paikka tuossa kaksihaaraisessa pihlajassa. Linnuille se ei kelvannut viime vuonna lainkaan, mutta koristaa kuitenkin kivasti talvista takapihaa.

3 kommenttia artikkeliin Ruokkikaamme lintuja

  • Näppärän näköinen syöttöpylväs. Minäkin olen odotellut lintujen tuloa uuteen syöttöputkeeni. Närhet ja muutamat talitiaiset sen ovat löytäneet, muttei mitään suurta parveilua ole vielä ollut. Lyhteeseeni sen sijaan keltasirkut ovat löytäneet ja syöneet lähes puhtaaksi.

  • Insinööri

    Eilen bongasin talipallotelineestä ensimmäisen linnun. Vain yksittäinen talitiainen uskalsi sinne, vaikka takapihalla puissa ja pensaissa oli kymmeniä pikkulintuja. Ehkä vaikka unkarinsyreenin vieressä teline saisi paremman suosion.

  • Suojaisampi paikka olisi varmaan suositumpi, hieno viritys tämä on kuitenkin:) Harmi vaan, kun suojaisa puska ei useinkaan ole niin, että tirppoja voisi seurata ikkunasta.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>