Reunustusongelma – sadevesi vie hiekan

Nyt kun alkaa taas vihdoin näyttää siltä, että ehkä talvesta ei tullutkaan ikuinen vuodenaika niin on jo aika miettiä tulevaa kevättä. Takapihallamme on jatkuva ongelma veden ja hiekan kanssa. Tonttimme viettää lammelle päin voimakkaasti ja yläpihalta tulevat vedet kerääntyvät yhteen vieden hiekka-alueelta kuutiokaupalla hiekkaa lampeen.

Hiekat häviävät lampeen

Piirtelin pikaisesti kuvan ongelmasta. Alalaidan musta palkki on talomme ja oikean laidan musta palkki pihavaja. Pihan viettäessä lammelle päin kerääntyvät sadevedet niin talolta kuin osittain etupihaltakin asti lammelle. Kovan sateen aikaan vettä kertyy siinä määrin, että vesi uurtaa hiekkaan vahvat ojat vieden kesän aikaan kuutiokaupalla hiekkaa lampeen.

Pihavajan ja talon väliin olen kerännyt matalaa maavallia ja muuttanut kallistuksia jonkin verran joka on jo sinällään auttanut jonkin verran. Ongelma on siltikin jäljellä. Jonkinlainen reunus pitäisi keksiä hiekan ja nurmen väliin. Valmiit reunuskivet ovat sen verran kalliita, että tarvittava 20-30 metrin pätkä tulisi matkamaan ainakin 500 euroa.

Ideat ovat olleet vähän hukassa tämän ongelman suhteen. Apua ja ideoita kaivattaisiin, jos sinulla on idea niin kuulisin mielelläni!

2 kommenttia artikkeliin Reunustusongelma – sadevesi vie hiekan

  • Auttaisiko, jos nurmikon ja hiekan väliin tekisi kourun, joka johdattaisi hulevedet muualle? Senhän voisi tehdä vaikka itse betonista ja kivistä. Tai samallahan siitä rakentaisi sateella toimivan puron, joka johdattaa vedet siististi lampen kuljettamatta hiekkaan mukanaan.

  • Insinööri

    Jonkinlaista puroideaa on tarjottu jo paristakin suunnasta. Idea on kyllä hyvä ja jotain liikkuvaa vettä kaipaisin muutenkin tähän pihaan. Puron rakentelu kunnolliseksi on vaan niin suuri projekti ja rakenteiltaan ehkä vähän turhan pysyvä vielä tässä vaiheessa.

    Ideoita pihan suhteen tulee ja menee ja aika usein ne on lähes päinvastasia aiempiin, joten minkään liian ”kiinteän” rakentaminen ei tässä vaiheessa tunnu hyvältä ajatukselta.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>