Raparperin juurakoita ja kartiotuijia

Kunnollisia vanhoja raparperin juurakoita yritin metsästellä jo viime syksynä, mutta onni ei silloin suosinut puutarhuria. Nyt sain paikalliselta FB:n viherringiltä vinkin ja Tori.fi ilmoituksen kautta päädyin hakemaan komeat juurakot.

Astetta järeämmät raparperin juurakot

Astetta järeämmät raparperin juurakot

Vaikka tuo nykyinen piha ei kovin suuri ole, niin silti siihen pitää jotain syötäväksikin kasvatettavaa saada mahtumaan. Raparperien lisäksi olisi tarkoitus pari marjapensasta saada sopimaan. Pieni kasvimaakin olisi tarkoitus tehdä tänne lähelle, siitä lisää myöhemmin 😉

Raparpereita varten kuorin nurmen pois ja tein pienen kohopenkin. Omien kokemusten mukaan raparperi kasvaa kohopenkissä selvästi tasamaata paremmin, toivotaan jotta niin tapahtuu tässäkin pihassa.

Raparperipenkin pohja

Raparperipenkin pohja

Autotien vastainen aita oli vielä vuosi sitten lähes täydellinen näköeste sopivana yhdistelmänä kuusia ja vaahteroita sekä muutama känkkärä orapihlajan taimi. Sitten aluetta laajemmin hoitava puutarhatonttujen lauma keksi alkaa harventamaan sitä ja pilasi sen käytännössä ihan täysin.

Tuijille istutuskuopat valmiina

Tuijille istutuskuopat valmiina

Hölmöjen puutarhatonttujen takia jotain pientä näköestettä oli tarve saada ja valinta osui tällä kertaa kartiotuijiin. Terrassa oli kahdeksan euron hintaan tuollaisia 1,2 metrin korkeita taimia, joten niitä lähti neljä matkaan. Eihän ne kummoista näkösuojaa heti tarjoa, mutta rajaa kivasti tuota pihaa ja rikkoo suoran näkölinjan tieltä tuonne oleskelupihan suuntaan. Tuijien vieressä oleva kumpu olisi seuraava projekti tämän pihan osalta. Jotain kukkia siinä jo ennestään kasvaa, mutta nyt olisi tarkoitus saada siitä ihan kunnollinen kukkapenkki satunnaisten siellä-täällä kukkijoiden sijaan.

Tyhjä aukko tuijilla täytettynä

Tyhjä aukko tuijilla täytettynä

Tämän päivän pihapuuhastelujen jälkeen alkoi kyllä niin syyhyttämään omia viherpeukaloita, että pian pitää päästä jatkamaan. On se vaan hauskaa hommaa taas näin tauon jälkeen! :)

Sieltä se raparperi jo pilkistää :)

Sieltä se raparperi jo pilkistää :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>