Puutarhurin välitilinpäätös

Nyt kun kamera matkusti taas muualle, eikä pääse kuvaamaan pihan kasveja niin on hyvää aikaa miettiä missä mennään tämän kasvukauden suunnitelmien, toiveiden ja tavoitteiden suhteen. Alkujaan tälle kesälle oli suunnitelmissa ainakin metsäpohjan nurmetus, lammen ruoppauskasojen levitys ja alueen siistiminen, uuden autopaikan tekeminen etupihalle sekä koiratarhan laajentaminen ja parannus.

Suunnitelluista töistä metsäpohjan nurmetus on todella hyvässä vaiheessa. Kevät tuli ahkeroitua tuossa projektissa kovasti ja nyt näyttäisi siltä, että parin viikon päästä voisi alueen jo leikatakin ensimmäistä kertaa. Etupihan uusi autopaikka on viimeistelyä vaille valmis, reunoja pitää vähän vielä muotoilla ja leventää tilaa parikymmentä senttiä. Sitten enää pistorasiatolppa ja mursketta lisää pohjalle.

Koiratarhan laajennusosa on jo aidattu, portit ovat tosin vielä tekemättä. Vanhan puolen muokkaus on oikeastaan vielä aloittamatta, joten siinä riittää vielä työtä aika paljonkin. Lammen ruoppauskasojen levitys aloitettiin vihdoinkin, mutta lopetettiin melkein samantien. Olisi varmaan jo alunperinkin pitänyt suoraan palkata joku tehtävään, eikä jäädä naapurin ikuisten lupausten varaan. Täytyy nyt joku aika vielä katsella ja miettiä palkkaako tuohon sitten jonkun urakoitsijan. Olisi kuitenkin jonkinlainen tarve saada piha siltäkin osin valmiimmaksi.

Näiden suunniteltujen lisäksi erilaisia kivireunuksia ja kukkapenkkejä on tullut tehtyä metritolkulla ja erilaisia pensaita ja muita kasveja on siirretty kymmeniä. Myös nurmetustöitä on jatkettu takapihan hiekka-alueella ja etupihan vanhalla ajotiellä. Nuotiopaikkakin syntyi ja on ollut jo käytössäkin. Siihen pitäisi vielä suunnitella ja toteuttaa nykyisten kivireunusten lisäksi/tilalle(?) puuristikot ja vähän muutakin puurakennetta.

Ja jos on tehty alkuperäisiin suunnitelmiin vähän ekstraakin niin kyllä niitä uusiakin toiveita on tullut. Takapihan hiekka-alue olisi tarkoitus tasoittaa siten, että siihen saisi ihan virallisen kokoisen sulkapallokentän. Muutama näkösuojaksi tuleva aitapätkä on vielä ideoinnin asteella ja komposteja olisi tarkoitus rakennella vielä muutama lisää. Kahdet kiviportaat pitäisi tehdä, kuin myös pätkä kivettyä polkua ja tasaista kivettyä aluetta. Kukkapenkkienkin suhteen ajatuksia löytyisi varmaan parinkymmenen metrin verran.

Mitään ongelmia töiden vähyyden suhteen ei siis ole, mutta niinhän se puutarhassa kuuluukin 😉

3 kommenttia artikkeliin Puutarhurin välitilinpäätös

  • Heh, tuttua on tuo suunnitelmien runsaus, niin talossa kuin puutarhassakin. Kaikkea pulppuaa mieleen,sitä, tätä ja tuotakin vielä, harmi kun toteutusvaihetta ei pysty yhtä rivakassa tahdissa hoitamaan.

  • Paljon olet saanut aikaiseksi! Ja paljon vielä saat! Niin sen pitää ollakin.
    En tiedä kumpi on mukavampaa, suunnittelu vai toteuttaminen, kun kummassakin on puolensa. Suunnitellessa voi antaa ideoiden pulputa ja toteuttamisessa on parasta, kun näkee lopulta valmiin tuotoksen. Vaikka uusia suunnitelmia tulee puutarhassa hyöriessä, niin silti sadepäivät ovat siitä hyviä, että oikein kunnolla pysähtyy miettimään.

  • Insinööri

    Toteutusvaihe jää tosiaankin välillä vähän jälkeen… Löysin muutama viikko sitten vihon johon olin vuosi sitten talvella kirjannut asioita joita ajattelin tehdä niin pihassa kuin talossakin. Listatuista asioista vain muutama oli tehty, mutta olisin voinut sivutolkulla kirjata mitä kaikkea niiden sijaan on tehty 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>