Puutarhassa kukkii taas tauon jälkeen

Muutama viikko tuntui menevän kuin jossain vihermetsässä. Vihreätä on kaikkialla, mutta kukat tuntuivat kadonneen. Nyt tilanne on onneksi korjautunut kun useampikin kasvi on avannut nuppunsa ihan lähipäivinä.

Juhannusruusu aloitti kukkimisen

Juhannusruusu aloitti kukkimisen

Jotenkin minusta tuntuu, että juhannusruusut kukkivat aina väärään aikaan. Nyt kuitenkin ainakin tämä meidän yksilö aloitti kukintansa 3 päivää ennen juhannusta, joten varsinaisena jussina koko pensas lienee valkoisten kukkien peitossa. Ajoitus siis kerrankin kohdallaan!

Lumipalloheisin kauniin pallomaiset kukinnot

Lumipalloheisin kauniin pallomaiset kukinnot

Lumipalloheisi eli lumipallopensas on yksi pihan lempikasveistani.  Nuo suuret kukkivat lumipallot ovat jotenkin vastustamattoman upeita ja myös kestävätkin pitkään silmänilona. Viime vuonna kokeilin tuota ihan leikkokukkana maljakossakin ja niin taidan tehdä myös tänäkin vuonna. Nykyisellään pihan kolme lumipallopensasta on hiukan sivussa, joten pitänee niillekin keksiä keskeisempi paikka jossa niitä voisi katsella jokaisena päivänä.

Alppiruusun kukinto

Alppiruusun kukinto

Kuten olen ennenkin kirjoittanut niin alppiruusut eivät kuulu suosikkeihini. En tiedä mikä siinä on, mutta en vain ymmärrä tuota kasvia. Toinen pihan alppiruusuista kuitenkin kukkii nyt joten napsasin siitäkin kuvan.

Keltakurjenmiekan kukka lähes avautuneena

Keltakurjenmiekan kukka lähes avautuneena

Tämä melkein umpimetsästä siirretty kasvi oli ennen kukintaansa minulle vielä mysteeri. Nyt kuitenkin olen ainakin omasta mielestäni tunnistanut tuon keltakurjenmiekaksi, korjatkaa toki jos olen väärässä. Nyt tuo kasvaa kasvimaan reunassa ja muutama yksilö vielä metsän puolella. Siirrän nuo todennäköisesti syksymmällä lammen rantaan, johon alan pikku hiljaa haalimaan erilaisia kosteasta tykkääviä kukkivia kasveja.

4 kommenttia artikkeliin Puutarhassa kukkii taas tauon jälkeen

 • Kahta alppiruusua ei voikaan ymmärtää. Sinun täytyy hankkia useita eri lajeja alppiruusupensaikoksi. Ne kukkivat hieman eri aikoihin ja ajan mittaan niistä saattaa tulla aika kookkaita. Silloin ne ovat näyttäviä. Katso vaikka täältä: http://www.rhodogarden.com/rhodopuutarhan_vuodet/slides/2006_b.html
  tai täältä Etelä-Ruotsista:
  http://www.travelgatesweden.se/wp-content/uploads/2006/06/sofiero6.jpg :)

 • Ei kai tarvi ymmärtää, mutta voi ihailla? Rhodo lienee kiva senkin takia, että noita varjoisia happamia metsämaita tahtoo itse kullakin olla riesana/siunauksena, ja tässä oiva kukkija niitä somistamaan.

  Tosin itsellä kaadettiin ne varjostavat isot puut pois, joten joudun tyytymään sitten kakkosversioihin eli atsaleaan :-)

 • Insinööri

  Kyllä minä tuollaisena isompana kokonaisuutena alppiruusut ymmärrän kuten noissa Jaskan kuvissa. Niitä tosiaan pitäisi olla selvästi enemmän, jotta ne näyttäisivät hyvältä. Kaksi ei oikein omaan makuun tunnu sopivan mihinkään, pysykööt siis tuolla varjoisella nurkalla 😉

 • Kukkeaa ja ihanan näköistä! Menen mökille juhannukseksi ja pistän peukut pystyyn, että meidänkin juhannusruusumme kukkisi kerrankin juhannuksena. Hauskaa mittumaaria!

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>