Puutarhahaaveita

Varsinkin puutarhalehtiä selatessa tulee aina välillä kohdalle jokin laajempi toteutus tai yksityiskohta johon ihastuu välittömästi. Tuoreimmassa Suomela-lehdessä oli artikkeli kukkivakattoisesta piharakennuksesta. Ihastuin kukkivaan unikko-ruiskukka kattoon samantien. Idea voisi lisäksi olla toteutuskelpoinenkin tuon meidän pihavajan kanssa. Päätinkin nyt listata muutaman näistä haaveista pihan ja puutarhan suhteen.

1. Elävä katto pihavajaan. Joko vaihtoehtoisesti sammalta tai sitten värikäs kukkiva kate.

2. Elävä vesi. Lampi pihalta löytyy, mutta liikkuvassa vedessä on sitä jotain paljon enemmän. Pieni koskimainen puro toisi pihalle uskomattoman paljon ilmettä ja eloa.

3. Suojaisa ja rauhallinen oleskelunurkkaus. Ehkä jollain puuristikoilla ja katteella muusta pihasta erotettu alue, johon voisi laittaa pari tuolia ja ehkä pienen pöydän. Ristikoita myöten voisi kasvaa erilaisia köynnöstäviä kasveja.

4. Maakellari. Jo pelkästään ulkonäöllisistä ja tunnelmallisista syistä. Toki kellarista pitäisi rakentaa myös ihan toimiva juures- ja hillokellari. Ehkä myös pieni osio viinin säilytystä varten.

5. Koko lumettoman ajan kukkiva puutarha. Heti kun lumet lähtevät tulisi jo ensimmäisten kukkien nousta esiin ja kukkiminen jatkuisi aina myöhäiseen syksyyn saakka.

6. Vanha kaivo pihalle, kuten tässä linkin kuvassa. Ei sen tarvitsisi olla mikään toimiva kaivo, kiva piristys pihaan se kuitenkin olisi.

Eri ideoita tulee ja menee, mutta nämä ovat enemmän jatkuvia haaveita puutarhan kehittämisen suhteen.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>