Projektina 40 syreeniä ja muutama muu kasvi

Olen nyt oikeastaan kuukauden verran kuokkinut etupihalle uutta autopaikkaa. Melkein joka päivä käyn kaivamassa paikalta muutaman kottarillisen multaa ja vien sen takapihalle levitettäväksi uudelle nurmialueelle. Ja onhan tuota multaa riittänyt kun vahvasti näyttää siltä, että kyseisellä kohdalla oli tämän tontin paksuin multakerros.

Uuden autopaikan raivuu

Uuden autopaikan raivuu

Kuokittava kohta oli likimain puoliksi nurmikkoa ja puoliksi erilaisia pensaita. Tältä samalta kohdalta siirrettiin jo syksyllä yksi iso tuija, nyt kevääksi jäi siirrettävien listalle syreeneitä, muutama muu iso pensas, muutama pihlaja, pioni, sekalaisia sipulikasveja ym.

Tuolla kohdalla kasvoi kaksi syreenirykelmää, joista suurempi oli halkaisijaltaan n 1,5m ja pienempi n 1m. Jaoin nämä pensaskeskittymät väkivalloin lapiolla ja istutin uudestaan rajan viereen aidaksi. Suurempi syreeneistä jakaantui yli kolmeksikymmeneksi taimeksi ja pienempikin yli kymmeneen osaan.

Pari isoa pensasta, naapurin muistin mukaan jasmike, siirsin rajaaman pihatietä. Nämäkin kaksi pensasta jaoin pienempiin osiin ja lopputuloksena sain 6 sopivaa pensastainta siirrettäväksi.

Siirtopensaat; siniset taaempana syreenejä, etualan vihreät jasmikkeita

Siirtopensaat; siniset taaempana syreenejä, etualan vihreät jasmikkeita

Olen viikottain yrittänyt ottaa tästä projektista kuvia, mutta alue näyttää aina kuvissa täysin harmaalta tai sitten kuvista ei erotu yhtään mitään. Ja muutenkin ainoat hyvät kuvakulmat olisivat reilusti naapurin puolelta. Kun pensaissa on lehdet kunnolla auenneet ja ympärillä enemmän vihreää niin ehkä kuvatkin onnistuvat paremmin.

2 kommenttia artikkeliin Projektina 40 syreeniä ja muutama muu kasvi

  • Jasmike on ihana kukkija, jos vain jaksaa odottaa muutaman vuoden. Jotkut lajikkeet kasvavat tosi hitaasti, mutta sulla on varmaan jo hyvänkokoiset alut. Syreenitkin ovat hidaskasvuisia, mutta ehkä hyvällä hoidolla nekin saa kasvamaan nopeammin. Tuosta tulee hieno, kun saat ne kaikki maahan ja odottelet 10 vuotta…

  • Insinööri

    Niinhän se on näissä puutarhahommissa. Melkein kaikki mitä mielessään visioi toteutuu vasta 5-15 vuoden päästä istutuksesta. Toivotaan, että nuo siirtoistutukset jäävät henkiin niin saan jo useamman vuoden etumatkan ostotaimiin verrattuna.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>