Pioni ja lilja(?) kukkii

Olen lähipäivät kierrellyt pitkin pihaa ja odotellut, että milloin pionit avaavat suureksi paisuneet nuppunsa. Melkein tuntuu, että ne kiusallaan antavat odottaa ja yllättävät sitten kerralla oikein kunnolla. Nyt muita kukkia kuvatessa löysin täysin piilosta, keskeltä rikkaruohoja ja muuta kasvustoa yhden täysin auenneen punaisen kukan. Pioni teki sen varmasti tahallaan 😉

Punainen pioni kukki salaa piilossa

Punainen pioni kukki salaa piilossa

Tänään oli myös muutama keltainen kukka avannut komeat kukkansa. Nimestä en tiedä, olisiko joku lilja? Lajimääritys tulee varmaan jälkeenpäin, kiitos siitä jo etukäteen.

Olikohan tämä joku lilja?

Olikohan tämä joku lilja?

Tuota keltaista kukkaa olen siirtänyt muutamaankin paikkaan. Tuo alkuperäinen paikka on toistaiseksi ainoa missä ne ovat jo kukassa, mutta kaikilla muillakin siirtopaikoilla nuppuja on reilusti. Erinäisten multakuormien välityksellä niin tuota kuin muitakin yllätyskasveja kasvaa nyt siirtopaikkojen lisäksi muutamassa aika erikoisessakin paikassa. En oikein tiedä vielä pitäisikö niitä siirtää kootummin vai antaisiko yllätyskasvien kukkia rauhassa pitkin nurmikkoa.

3 kommenttia artikkeliin Pioni ja lilja(?) kukkii

  • Keltapäivänliljahan se. Tilu juuri laittoi kuvan samasta kasvista omassa puutarhassaan

  • Voihan niitä yksittäisiä ylläreitä keräillä samoihin paikkoihin (penkkeihin), jos sekamelska ahistaa. Kukkien siirtely on osa tätä hauskuutta ja erityisesti, jos lähitarkastelussa löytää enemmän niitä ylläreitä lymyämästä toisten kasvien alla.

    Pioneille lienee vielä aikaista? Omanikin ovat jo pitkään keikkuneet nuppuisina, mutta vasta eka aukaissut kukkiaan.

  • Insinööri

    Kiitos tunnistuksesta. Keltaliljalla kokeilin googlettaa, mutta päivä puuttui välistä. Nyt niitä on auennut enemmänkin, mutta siirtopaikassa niiden kukat ovat selvästi pienemmät.

    Jatkuvaa siirtelyä ja kuokkimistahan tämä puutarhanhoito pääosin on ja se muutoshan tässä hauskaa onkin 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>