Piha-antenni maastoutuu villiviineillä

Etupihallamme on kivin erotettu istutusalue, jossa kasvaa vuorenkilpiä, vuohenjuuria, kotkansiipiä ja jokin pensas. Keskeltä aluetta kasvaa myös mystinen rautatolppa. Jonkinlainen vanha antenni joko radioamatööritouhuihin tai sitten muuhun radioliikenteeseen. Aluksi suunnittelin poistavani tuon häkkyrän kokonaan, mutta päätin kuitenkin ottaa sen hyötykäyttöön.

Etupihan istutusalue

Etupihan istutusalue

Raivasin antennin juurelta pienen alueen vuorenkilvistä vapaaksi ja istutin tilalle kaksi villiviiniä. Valitsin imukärhivilliviinit, jotta ne tarttuisivat paremmin antennin viertä kulkevaan kaapeliin. Ehkä viiden metrin korkeudella antennista lähtee neljälle sivulle piiskat, joiden kohdalla villiviini varmasti haarautuu joka suuntaan.

Villiviinit antennin juurella

Villiviinit antennin juurella

Odotan innolla villiviinien kurottautumista kohti yläilmoja. Näen jo mielessäni kun meillä kasvaa pihalla elävä juhannussalko 😀

6 kommenttia artikkeliin Piha-antenni maastoutuu villiviineillä

 • Hyvä idea ”vuorata” antenni!
  Kerrassaan upeita kuvia alempana!!!

 • Insinööri

  Kiitos kehuista! Uskon, että tuosta tulee vielä hieno ja etenkin syysväreissä hohtava villiviinisalko on varmasti odottamisen arvoinen ilmestys.

 • Mystinen tolppa… Toivottavasti villiviinit lähtevät sitten kasvamaan ylöspäin eivätkä maata pitkin. Jos tolppa on oikein sileä, siihen voi kiertää vaikka karheaa narua avuksi villiviinille.

 • Insinööri

  Tolpan pinta on kyllä aika sileä, mutta sen toisella puolella kulkee kaapeli hiukan irti tolpasta. Pujotin villiviinien taimien päät menemään jo valmiiksi kaapelin ja putken välistä ja toivon, että ne tajuavat jatkaa samaa reittiä. Jos eivät osaa niin sitten lisätään narua tolppaan.

 • Mitä (tietenkin) ehdottaisin, että laittaisit tolpan ympärille risua niin villiviinin on erittäin helppo tarttua siihen :)

  Meilläkin oli yksi vino ongelmatolppa öljysäilön vieressä ja otin sen osaksi risuobeliskia. Noista linkistä näet kuvat:
  ennen http://risulintu.vuodatus.net/blog/122479
  jälkeen http://risulintu.vuodatus.net/blog/134365

 • Insinööri

  Tosi hienosti olet ongelmatolpan naamioinut!

  Tuo pihan antenni on kokonaisuudessaan ehkä kymmenmetrinen, joten sen naamiointi koko matkalta olisi aika hankalaa. Eikä tuota vasten oikein voi tukea tikkaitakaan. Kokeilen ainakin tämän kesän alkaako viinit kiipeämään tuota kaapelia myöten ylös ja jos eivät niin teen syksyllä tai ensi keväänä jotain asialle. Vaikka sitten risuilla 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>