Peräkärryllinen hevosenlantaa

Peräkärryllinen hevosenlantaa

Keväällä levitin tontille yhden peräkärryllisen hevosenlantaa. Loppukesästä raivaustöiden yhteydessäkin meni ehkä puoli kärryllistä. Nyt hain taas täyden kärryllisen aitoa tavaraa. Suurin osa kuormasta menee tuonne raivatulle metsäpohjalle. Alue tasoittuu mukavasti kun levittelee useita kottarillisia lisämaata, lisäksi mahtava ravinnepitoisuus saa heinät ja muut villiintymään, joten uskonkin että ensi vuonna pääsee ruohoa leikkaamaan paljon suuremmalta alueelta kuin tänä vuonna.

Tuskin tulisi mieleen hakea peräkärryllistä kanankakkaa. Vaikka hintaakaan ei ajattelisi niin jotenkin ajatus tuntuisi vähintäänkin ylimitoitetulta. Hevonlanta on kuitenkin ihan täyttä lannoitetta, vaikka rakeenteeltaan muistuttaakin lähinnä muhevaa maata. Ylivoimaisesti paras ominaisuus tässä tavarassa on täysi hajuttomuus. Aivan tuoreena se kait haisee hieman, mutta näin pari vuotta palaneena haju on yhtä mieto kuin biolanin mustassa mullassa.

Mistä sitä sitten saa? Jos ajelet hiukankin kaupungista ulospäin niin tämän tästä näet hevosia aitauksissaan. Suurimmalla osalla hevosen omistajista on jonkinasteinen ongelma. Kasa kasvaa aina vain ja omat lannoitustarpeet on jo tyydytetty. Väitänkin, että kysymällä useimmista paikoista saat lannan aivan ilmaiseksi. Ja vaikka joutuisit maksamaan niin kymppi tai kaksi täydestä kärrystä on aika kohtuullinen hinta.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>