Orkivaario on nyt sisustettu

Onhan tuo orkideoille ostettu akvaario jo jonkin aikaa käytössäkin ollut, mutta pohjamateriaalia siellä vielä ei ollut. Lähdin hakemaan sellaista värjättyä haketta, mutta sitä oli vain pienissä paketeissa. Orkivaarion vaatima hakemäärä olisikin maksanut 60€. Päädyin sitten lecasoraan, säkin sai kympillä ja puolet jäi vielä muuhun tarkoitukseen.

Orkivaariossa on nyt yksi hyvinvoiva orkidea omalla saarellaan, yksi lehdetön orkidea ja yksi huonokuntoinen. Näiden lisäksi asukkeina on vielä toistaiseksi samassa laatikossa olevat 19 sitruunantainta. Muuna sisustuksena löytyy pari kuivunutta jukkapalmun pätkää, sekä pari vesisammiota lisäkosteutta tuomaan.

Orkivaario eli orkidea-akvaario

Tähänastiset kokemukset orkivaariosta ovat positiiviset. Kosteusprosentti akvaariossa pysyy selvästi huoneilmaa korkeampana ja orkivaarion sisään voi vettä sumutella ihan huoletta. Orkideat reagoivat niin hitaasti, että niiden viihtymisestä on vielä vaikea sanoa yhtään mitään. Sitruunat sen sijaan ovat kasvaneet hyvin jä näyttävät pitävän omasta trooppisesta olinpaikastaan. Näin pimeämpänä aikana akvaarion loistevalo tuo kasvien kaipaamaa lisävaloa.

5 kommenttia artikkeliin Orkivaario on nyt sisustettu

 • Lasse

  Näyttää hyvältä tuo orkivaario. Hiekalla sais varmaan tehtyä tonne lecasoraan kivoja raitoja.
  Millasia kosteusprosentteja tuolla on?

 • Insinööri

  Hiekkaa ei tohon vaarioon taida tulla. Voi olla, että täällä tullaan vielä näkemään toinen vaario. Etuliitettä en vielä paljasta :p

  Toi nykynen kosteusmittari ei oo täysin luotettava, mutta näyttää 50-55% kun huoneilma pyörii 35-40% tietämillä. Sumutuksen jälkeen selvästi korkeampi.

 • Akvaario on mainio paikka ainakin pikkuorkideoille, menestystä kasveillesi… saralla :)

 • Insinööri

  Orkideat tuolla kyllä menestyi, muut asukit vähän huonommin. Tuosta akvaariosta tuli lopulta kaktusaavikko, en nyt muista olenko siitä tänne kirjoittanut.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>