Mikä tekee suurimman kukan Suomessa, pioniko?

Kun vihdoin tuo oma valkea pioni alkoi kukkimaan niin jostain kumman syystä kukkavarret painuivat tiukasti maata pitkin. Muutama pienempi kukka pysyy kyllä näköselläkin, mutta näitä isompia joutuu ihastelemaan nostamalla ne ensin maasta.

Pioni teki jättimäisen kukan!

Pioni teki jättimäisen kukan!

Tänään mittasin yhden kukan halkaisijaksi 17cm ja tuon kuvassa olevan arvioin 18-19cm kokoiseksi! Ja kun tuo kukka on joka suuntaan suuri niin ”paksuuskin” lähenee parhaimmillaan 10cm.  Löytyykö Suomesta jokin muu kasvi, joka tekee näin jättimäisiä kukkia? Minä en muista törmänneeni pionillakaan näin suuriin.

Ja jos joku osaa kukan perusteella tunnistaa lajin niin otan nimen ilolla vastaan.

6 kommenttia artikkeliin Mikä tekee suurimman kukan Suomessa, pioniko?

 • Ihana valkoinen, itse olen vasta istutellut noita. Aika yleisesti myynnissä on Shirley Temple lajiketta, jonka pitäisi olla ”valkoinen kerrottu”, oisko se? Katsopa kuvahaku googlella, samanlaista olisi?

  Oletko haistellut sitä, onko tuoksua? Mulla mökillä on siskolta saatu (lajike hukassa), teki teevadin kokoiset kukat, toistakymmentä kukkaa, (edelleen kukassa) nyt tässä pari viikkoa sitten ja tuoksu on aivan ihana.

  Kotona oleva Jadwiga puolestaan ei tunnu tuoksuvan.

  Eli paitsi koko, näkö, niin sitten myös tuoksu. Ei ihme, että näihin(kin) hullaantuu.

 • Insinööri

  Ainakin Googlella Shirley Temple näyttää hyvinkin tutulta. En nyt muista olenko tuota nuuhkinut, mutta täytyy se muistaa vielä tehdä kun pioni kukkii.

 • Komea pioni! Daaliatkin tekevät suuria kukkia. Tässä vanha kuva omastani, joka sittemmin kuili talvivarastoon. http://jaahur.blogspot.com/2005/09/syyskesn-ihastukset.html
  Kukka on yli 20 cm.

 • Toinen lajike, jota kannattaa katsastaa vertailun vuoksi on Festiva Maxima:)

 • Insinööri

  Kiitos vinkeistä! Täytyy pitää nuo mielessä kun hakee kasveja kukkapenkkeihin 😉

 • Pionit ovat minullakin suurimmat kukat puutarhassa. Lajikkeita on muutama, mutta nimeä ei ole yhdelläkään tallessa. N. 25-vuotiaita ovat vanhimmat pihan perintönä tulleet ja niissä on valtavat kukat. Väri on tasaisen vaaleanpunainen, valkoississa on vähän pienemmät kukat. Tuen ne joka kesä ennen kuin varret taipuvat kukkien painosta.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>