Mehiläisetkin ovat jo heränneet sammakkojen seuraksi

Muutama kimalainen on täällä lennellyt jo joitain päiviä, tänään näin myös kevään ensimmäisen mehiläisen. Paljon täällä ei ole vielä kukkia, mutta ehkä tämä olikin tiedustelija joka lähtee herättämään muut pistiäiset kun mettä on tarpeeksi tarjolla.

Mehiläinen

Sammakot ovat  pihan lammella kurnuttaneet jo viikon. Rantaan mennessä alkaa plumps-ääni kajahtelemaan kun parhaimmillaan ehkä 20-30 sammakkoa hyppivät yksitellen rantavedestä tai -kivikosta syvemmälle veteen. Jännä juttu, että myöhemmin kesällä on melkein lottovoitto löytää pihalta kunnon kurnuttaja kun niitä näin keväällä on melkein (ääni)häiriöksi asti.

Sammakko

4 kommenttia artikkeliin Mehiläisetkin ovat jo heränneet sammakkojen seuraksi

  • Kimalaisia on täällä ollut jo pari viikkoa, mutta en ole nähnyt yhtään mehiläistä enkä sammakkoa (paitsi kuvissasi).

  • Insinööri

    Nyt kun kävin kaivamassa salaojia niin eteen tuli ehkä toiset 30 sammakkoa, suurin osa tosin selvästi lammen sammakkoja pienempiä. Muutama sisiliskokin on jo näkynyt.

  • en osaa päättää onko siistiä jotta puutarhassa loikkii tuommoisia. siis on, mutta jos haravoidessa tulisi vastaan 30 kaverusta. heh.

  • Insinööri

    Onneksi niitä ei sentään ihan nurmikolla hyppele jatkuvasti vastaan. Nuo isommat kaverukset melkein häviävät kutupuuhien jälkeen ja niistä sormenpään kokosista ei juuri ole häiriötä.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>