Luonnonkivillä ilmettä pihaan

Jos havittelee pihalleen kliinistä ilmettä kannattaa käyttää valmiita kaupasta ostettavia betonikiviä. Saa toki niilläkin komeita reunuksia, pengerryksiä ja muita muodostelmia. Säännöllisen muotoisissa betonikivissä on vain se ongelma, että kaiken muunkin tulee olla samaa ilmettä.

Suurin ongelma teollisesti valmistetuissa kivissä on juuri tuo säännöllisyys. Jos vain osaan kivireunusta tulee sammalta niin kokonaisuus näyttää tyhmältä. Ratkaisuna on sammaleen poisto tai epätoivoinen sammaleen ’istutus’ muihinkin kiviin. Sama ongelma on myös ruohotupsujen kanssa.

Istutusten rajaus kivireunuksilla Nurmikon rajaus luonnonkivillä

Luonnonkivissä näitä ongelmia ei ole. Jokainen kivi on oma yksilönsä. Värejä löytyy monenlaista kuin myös muotoa, särmää ja kokoakin. Tasaisesti nämä yksilöt muodostavat kuitenkin yhtenäisen kokonaisuuden. Jos vaikka 10 metrin kivireunuksessa vain yhteen kiveen tulee sammalta niin se ei erotu mitenkään silmiin pistävästi. Se tuo vain lisää ilmettä.

Pensasryhmän rajaus kivillä Pengertäminen kivillä

Kuten aiemmissakin kirjoituksissa olen maininnut niin luonnonkivet ovat tärkeä osa tämän puutarhan rakennuksessa. Kiviä on käytetty niin ajotien erottamiseen nurmikosta, istutusten ja pensasryhmien rajaukseen, pengerrykseen ja lammen reunustamiseen. Tulevia käyttökohteita on ainakin nuotiopaikan reunustaminen kiviaidalla ja erilaisten reunuksien ja penkereiden jatkaminen.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>