Löytyisikö mysteeripensaille nimet?

Alkaa jo aika monessa artikkelissa olla tarinaa noista mysteeripensaista, joten katsellaan nyt jos niille löytyisi nimetkin.

Mysteeripensas I eli jättimysteeripensas. Onko tämä kuitenkin jokin syreeni? Kukinto on aika samannäköinen, lehdet on tosin erimuotoiset kuin noissa pihan syreeneissä. Googlen kuvahaulla tosin löysin vastaavilla lehdillä olevia syreenejä. Enkä tosin ole missään törmännyt noin valtaisan kokoiseen syreeniin tai itse asiassa muuhunkaan pensaaseen. Runko on juurestaan lähes 20cm paksu ja oksat pensas ulottuu pisimmillään ehkä 5-6 metrin päähän juurestaan.

Mysteeripensas II eli punamysteeripensas. Kukinnot ovat aika pallomaiset ja koostuvat pienistä valkoisista kukista. Nuoremmat runkoversot ovat lähes punaisia, vanhemmiten punainen väri haalistuu ja jää enemmän taka-alalle. Tämäkin tuntuu kasvavan todella isoksi.

3 kommenttia artikkeliin Löytyisikö mysteeripensaille nimet?

 • Mysteeripensas 1 on nuokkusyreeni, Syringa reflexa. Sinulla jo kukassa, minulla vasta nupulla.
  Nr 2 on korallikannukka, Cornus alba sibirica. Voit karsia vanhat oksat pois niin saat lisää punaisia oksia ja pensas pysyy pienempänä.

 • Korjaanpa heti.
  Pensas 1 on tietenkin unkarinsyreeni, Syringa josikae. Se kukki jo täälläkin. Hämäännyin kukinnon nuokkumisesta kuvassa.

 • Insinööri

  Kiitos Jaska!
  Syreeniveikkaukseni meni siis aika nappiin, unkarinsyreeni taitaakin olla sieltä järeämmästä päästä syreeneitä. Korallikanukka on minulle nimenäkin täysin uusi tuttavuus. Mietin jo keväällä muutaman vanhemman oksan karsimista, mutta jätin sen sitten väliin. Muutaman lähes kuolleen voisin toki poistaa näin kesälläkin.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>