Loma teki puutarhurista laiskurin

Mikäköhän siinä oikein on, että kahden viikon loma vaatii vähintäänkin samanpituisen palautumisjakson? Pihalla ei ole tullut juuri kitkemistä ja ruohonleikkuuta kummempaa tehtyä kesäloman jälkeen. Kyllähän nuokin kaksi asiaa tosin työllistää hyvinkin paljon, sillä ajotie muistuttaa monin paikoin enemmän nurmea kuin sorattua ajoväylää. Ruohonleikkuuta taas piisaa ihan nurmen määränkin vuoksi ja varmaan eritoten sen takia, että käytin hevosenlantaa maan pintojen tasaukseen. Ja kun niitä kuoppia piisas enemmänkin, niin lannoitustarve lienee aika pieni pitkän aikaa…

Muutoin puutarha tuntuu jo kovasti valmistautuvan syksyyn, jokin yksittäinen ruusu kukkii ja joku parimetrinen keltainen vuohenjuuren näköinen kukka. Myöhään istutetut freesiat näyttävät myös aloittavan kukintansa piakkoin. Näiden poikkeusten ulkopuolella kaikki muutokset ja pihan eläminen tuntuvat hyvin seisahtuneilta.

Jos sitä vaikka tästä kohta saisi taas innostuksen jyvän ja tekisi ainakin keskeneräiset asiat alta pois. Pian voisi varmaan myös aloittaa kuusien istuttamisenkin, nyt kun sain paikalliselta maanomistajaltakin luvan pienten kuusten hakuun.

3 kommenttia artikkeliin Loma teki puutarhurista laiskurin

  • Minulla on vähän samanlainen olotila. Loman jälkeen tarvitsee loman lomasta toipumiseen. Meillä tehtiin sentään vain muutaman päivän reissu kotimaassa ja muuten oltiin kotosalla.

    Kovin syksyiseltä tuntuu täälläkin vaikka nytkin aurinko paistaa upeasti. Kultapallon kukinta on minulle sellainen syksyn merkki.

  • Loppukesä on tehnyt puutarhabloggaajistakin laiskoja – ainakin minusta. Aika harva jaksaa julkaista juttuja edes viikottain, mutta onneksi sentään joku. Syksyä tässä jo odotellaan ja nyt ei tarvitse vähään aikaan tehdä muuta kuin ihastella elokuun kukkaloistoa.

  • Insinööri

    Nyt alkaa pikku hiljaa tuntumaan, että intoa taas löytyisi puutarhankin suhteen. Näissä syksyn töissä vaan on se vika, että kukkaloistosta ja kasvamisesta on jotenkin paljon mukavampi kirjoitella ja lukea kuin kitkemisestä ja muusta mitä omalla listalla olisi tulossa.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>