Lisäkylvöjä ja vedenhakua

Maisseja en vieläkään kaupasta löytänyt joten näillä näkymin ne jäävät nyt kokonaan laittamatta tältä vuodelta. Nyt kuitenkin sain muut uupuvat eli maahan meni vielä sokeriherneen ja palkoherneen siemeniä, kuin myös retiisiäkin. Lisäksi istutin kymmenen mansikan tainta, toisaalta ehkä vähän tyhmää laittaa mansikkaa vain yhdeksi kesäksi mutta ehkä siirrän ne syksyllä jonnekin odottamaan.

Tuolla pellolla ei ole mitään järjestettyä vedenhakupaikkaa tms, mutta lähellä virtaa puro josta palstaviljelijät ovat vettä hakeneet. Omalta palstalta tuonne purolle olisi reilut 100m ja melkoinen mäki, joten peruslaiskuuttani halusin toisenlaisen ratkaisun. Palstani reunamilta alkaa rinne jonka alaosassa ainakin tässä vaiheessa vuotta vielä pieni noro virtaa, se on tosin melkoista ryteikköä ja noro sellainen että suoraan siitä vettä saisi vain jugurttipurkilla.

Kuranen lätäkkö, mutta toimiva!

Kuranen lätäkkö, mutta toimiva!

Raivasin vähän pajuja sivuun ja kaivoin lapiolla tarpeeksi syvän kuopan jotta kastelukannun saa helposti täytettyä. Kaivetun mudan ja saven kasasin padoksi, joten ainakin nyt vettä riittää oikein hyvin tuossa uudessa vedenottopaikassani. Pari palstanaapuriakin huomasi toimintani ja nyt hekin käyttävät tuota lähempää vesipistettä.

Tuo kuva muuten vähän huijaa, jälkeenpäin vielä paransin patoa kun se vuoti puun rungon luota läpi. Nyt tuossa on vesi ainakin 10 senttiä korkeammalla ja aivan kirkasta.

4 kommenttia artikkeliin Lisäkylvöjä ja vedenhakua

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>