Lisää kukkia perennapenkkiin ja pieni yrttitarha

Perennapenkkiprojektini josta aiemmin kirjoitin sai tänään taas jatkoa muutaman kasvin voimin. Tällä kertaa kävin katselemassa K-Raudassa kasvivalikoimia ja tapasin siellä kaunokaisen, josta seurasi palavarakkaus, jonka päätteeksi mukaan tuli särkynytsydän. Kukakohan noita kasveja oikein nimeää… Jokatapauksessa nuo kolme lähtivät mukaan.

Särkynytsydän kukkii pitkään ja kauniisti

Särkynytsydän kukkii pitkään ja kauniisti

Särkynytsydän on yksi suosikeistani ja alunperin yhtenä vaihtoehtona oli istuttaa kukkapenkkiin pelkästään sitä. Palavarakkaus ja kaunokainen taas tuli mukaan värien, kukinta-aikojen ja koon perusteella. Tänään myös huomasin, että penkistä nousee pari pientä narsissia ja akileijakin. Jotain maanpeitekasvia siinä myös kasvaa runsaasti ja jotain muitakin alkuja on kovasti tulossa.

Maanpeitekasvi, mutta minkä niminen?

Maanpeitekasvi, mutta minkä niminen?

Ruokakaupasta mukaan lähti persilja ja ruohosipuli jotka ajattelin laittaa raparperin jatkoksi. Eihän niitä oikein sellaseltaan voi nurmen sekaan laittaa joten tein jämälaudasta pienen kehikon niille ikään kuin kohopenkiksi. Nyt ainakin tietää jatkossa missä niiden pitäisi kasvaa, kun muistaakseni minulla oli persiljaa jo viime vuonnakin täällä.

Persiljaa ja ruohosipulia kasvamassa

Persiljaa ja ruohosipulia kasvamassa

2 kommenttia artikkeliin Lisää kukkia perennapenkkiin ja pieni yrttitarha

  • Yrttilöitä pitää olla! Ilolla kasvimaalta olen bongannut salviat, iisopit ja timjamit, jotka ovat selvinneet talvesta 😀

  • Insinööri

    Meilläkin olis tuota yrttimaata tarkoitus pikku hiljaa laajentaa ja noilla puukehikoillahan se on kuin legopalikoita yhdistelis :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>