Linnuille mökkejä ja asumuksia

Onhan tuo pönttöprojekti ollut jo pitkään mielessä, mutta nyt tuli asialle jo jotain tehtyäkin. Pihavaraston seinäprojektin jäljiltä jäi sopivia jämäpätkiä leveämpää lautaa, joten materiaalikin oli jo valmiina. Ensimmäisen pöntön kohdalla piti vähän hienostella ja tehdä vino katto, mutta jälkimmäiset tein tasakattoisiksi helppoutensa takia.

4 tasakattoista ja yksi harjallinen pönttö

4 tasakattoista ja yksi harjallinen pönttö

Pöntöissä on kiinteä pohja, koska en löytänyt sopivia saranoita pohjan kiinnitykseen. Pöntön tyhjentäminen keväisin on toki fiksua, mutta ei luonnossakaan kukaan vanhoja pesiä tyhjennä. Ehkä seuraava pönttöerä on sitten suunnitellumpi ja kaikilla mukavuuksilla. 😉

Suoristus onnistuu kiiveten, ripustukseen tarvitaan tikkaita

Suoristus onnistuu kiiveten, ripustukseen tarvitaan tikkaita

Linnunpöntöt ripustettiin ympäri pihaa tuollaiseen 5-6 metrin korkeuteen. Nyt pari viikkoa pönttöjen ripustuksen jälkeen ainakin muutamassa on käyty katselemassa, mutta merkkejä aktiivisesta asumisesta ei vielä ole.

Lintujen asumusten lisäksi olisi kiva kokeilla perhosille ja lepakoille tarkoitettuja pönttöjä. Esimerkkinä vaikka tämä Paratiisin Taimitarhan perhospönttö tai samasta paikasta lepakkoluola. Lepakoita täällä näkyi useinkin vielä toissakesänä, mutta viime kesänä ei juurikaan.

1 kommentti artikkeliin Linnuille mökkejä ja asumuksia

  • Mallikas

    Ripustit pöntöt liian korkealle, poikasille 5-6 metrin pudostus voi olla kohtalokas. 1,5-2,0 metriä riittää (nyrkkisääntö: tikkaita ei tarvitse pöntön ripustamiseen), tuolta korkeudelta poikasten on mukavampi ponnistaa ensi kerran siivilleen.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>