Lepopäivänä ehtii taas suunnittelemaan

Vaikka en ole viime päivinä juuri muuta pihalla tehnyt kuin kastellut niin ehkä paahtava helle ja hiukan auringosta punoittava iho on tehnyt tehtävänsä. Kymmenillä nokkosenpistoilla sormissakin saattaa toki olla jotain vaikutusta. Mutta onhan se toki hyvä aina välillä vain katsella mitä on saanut aikaiseksi.

Takapiha alkaa vihertää ihan tosissaan

Takapiha alkaa vihertää ihan tosissaan

Kivasti on alkanut tuo kylvämäni nurmi jo vihertämään, tuo puiden välissä ja takana oleva alue näytti vielä viikko sitten täysin harmaalta. Ajattelin virittää tuohon puiden väliin riippumaton, nuo puut varjostavat kivasti puoleen päivään asti ja sitten voikin joko siirtyä tai aloittaa vaikka työnteon 😉

Liljapenkki odottaa jatkoa

Liljapenkki odottaa jatkoa

Tuo pieni kukkapenkki johon istutin liljoja ja freesioita näyttää nyt aika orvolta kun siirsin tuosta vierestä yhden syreenin ja useamman parimetrisen pätkän tuota jättipensaaksi nimeämääni kasvia. Penkkiä on tarkoitus jatkaa vielä oman mittansa verran suoraa linjaa, jonka jälkeen se kääntyy L-muotoisena kuvassa taka-alalla näkyvää pensaan oikeaa reunaa kohti.

L-mallin liljapenkin ja jättipensaan väliin jäävä alue täytetään ja tasoitellaan pikkuhiljaa. Se kasvaa jo nyt luonnostaan valkovuokkoja, mutta pitäisi varmaan jotain täytekasvia keksiä kun valkovuokot ovat aika karun näköisiä pian kukintansa lopettamisen jälkeen.

4 kommenttia artikkeliin Lepopäivänä ehtii taas suunnittelemaan

  • Ihanan vehreän näköistä on teilläkin siellä! Ja se riippumatto tekee kyllä tehtävänsä vain olemalla paikallaan ja lupaamalla, että tänne voi tulla makoilemaan – vaikkei sitten oikeasti ehtisikään. Arkipäivän luksusta.

  • Insinööri

    Olet ihan oikeassa. Voi sitten töiden lomassakin aina vilkaista riippumatolle päin ja todeta, että jos laiskottaa niin ottaa hetken maaten 😉

  • Onko tuossa kukkapenkin takana syreeniä? Kokemuksen karvaalla rintaäänellä sanon, että syreenien ja kukkapenkin väliin on syytä laittaa jotain järeää estettä. Vaikka juurimattoa tai paksua muovia, tai muuten kohta sieltä hyvästä mullasta pilkottaa kymmeniä syreenin alkuja. Syreeni on tosiaan aika sissi, kun melkein kalliolla kasvaa, mutta toisaalta on myös hyvä tunkeutuja toisten alueille.

    Muuten on kyllä tulossa oikein ihanainen pötköttelykeidas :)

  • Insinööri

    Yksi syreenipensas oli tuossa kukkapenkin vieressä, tuo takana oleva on jotakin muuta pensasta. Kukkapenkistä ei syreenin poiston jälkeen ole tullut yhtään alkua, mutta sen vierestä sitäkin enemmän… Pitää varmaan ennen tuota penkin jatkoa kuokkia vielä oikein kunnolla niitä juuria ylös.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>