Kuusiaidan paikkausta ja muita puunsiirtoja

Nyt oli niin lämmin ja muutoinkin komea päivä, ettei millään voinut pitää näppejään erossa mullasta ja muusta mukavasta.

Uutta elinvoimaa kuusiaitaan

Uutta elinvoimaa kuusiaitaan

Kuusiaidasta kuoli viime vuonna kymmenkunta tainta ilmeisesti lähinnä alkukesän kastelun puutteen takia. Vesiposti oli mennyt rikki ja teeseitse-putkimies-puutarhuri jostain syystä viivytteli uuden vesipostin asentamisessa. Nuo kuolleet kuuset vaihdoin eläviin jo pääsiäisenä ja nyt jatkoin kymmenellä uudella taimella muutamasta tyhjästä välistä. Kuvan kohdalla kuusentaimet ovat nyt 50-80cm pitkiä, vielä pitää malttaa odottaa useampi vuosi ennenkuin ne toimittavat tarkoitustaan näkösuojana.

Pituudeltaan 2,5m koivu uudessa paikassaan

Pituudeltaan 2,5m koivu uudessa paikassaan

Odotellessa kuusten kasvua siirsin toisaalta reilu 2-metrisen koivun tyhjäksi jääneesen väliin. En ole muistaakseni näin suurta koivua siirtänyt ja paikkakin on pitkälti hiekkamaata, joten nyt mielenkiinnolla katsellaan miten puu juurtuu ja aloittaa elon uudella paikallaan. Jotenkin muistelen, että tuossa kasvoi aiemmin jotain mutten nyt millään muista mitä. Puutarhadementia lienee iskenyt?

Vahvanoloinen männyntaimi uudessa paikassaan

Vahvanoloinen männyntaimi uudessa paikassaan

Kuusentaimia hakiessa samassa ryppäässä kasvoi kokoisekseen poikkeuksellisen vankkarakenteinen parivuotias mänty. Pitihän näin hyvälle yksilölle paikka löytää ja kun pihassa on kaksi todella isoa mäntyä niin täytyy tätä tulevaa polveakin jo laittaa alulleen.

Siirtotöiden lisäksi lannoitin vuoden omassa pihassa palaneella hevosenlannalla kuusiaidan,  sekä viime syksynä terassin viereen istutetut tuijat ja vuorimännyt. Enemmänkin olisi ollut intoa tehdä, mutta lienee fiksuinta jättää vähän virtaa vielä tulevaan yövuoroonkin.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>