Kukkasipulien maahanpanijaiset

Vaikka pihasta riippumatta omalla kohdalla on tuo kukkasipulien itämisprosentti jäänyt kovin heikoksi niin pitihän sitä taas kerran kokeilla kun kerta halvalla sai. Tai siis ainakin alennuksessa nuo sipulit olivat. Toki nyt alennuksessa olevat ovat niitä jotka pitäisi istuttaa syksyllä ja syksyllä taas myydään alennuksessa niitä keväällä istutettavia joten siinä ehkä yksi syy miksi omat sipulikokeilut on jäänyt vähän heikoiksi.

Tällä kertaa nämä sipulit eksyivät multaan

Tällä kertaa nämä sipulit eksyivät multaan

Lumikelloista tuli entisellä pihalla aina seurattua kevään aloitusta ja sen muuttumista vuosien varrella, joten sellaisia oli ehdottomasti saatava tähänkin pihaan. Helmililjatkin tulivat kun niitä on ennen tottunut nurmella katselemaan. Narsissit ja krookukset valikoitui siitä syystä, että jotenkin ainakin kuvittelen niiden olevan varmoja ja helppoja selviytyjiä.

Valaisimen ympärille muutti narsisseja

Valaisimen ympärille muutti narsisseja

Pääasiassa nuo upposivat keväällä ensimmäisenä sulaviin kohtiin nurmikon reunamille ja pensaiden juurelle, narsissit löysivät tiensä pihavalaisimen ympärille. Katsotaan nouseeko noista tänä ensimmäisenä kesänä vielä mitään, mutta jos jäisivät henkiin sitten ensi vuodelle kukkimaan. Jos taas kerran vaikka yrittäisi pitää kiinni siitä, että joka vuosi laittaisi lisää sipuleita maahan niin ehkä joskus piha olisi siinä kunnossa että lumien lähdöstä lumien tuloon aina kukkisi jotain :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>