Kukkapenkistä löytyi helmililja

Tuossa rinnekasvimaan nurkassa on kohta johon vuosi sitten istutin kaikki joulu- ja pääsiäiskukkien juurakot ja mukulat. Nyt tänä keväänä sieltä nousi sitten joukko helmihyasintteja eli helmililjoja. Outoa asiassa on se, että en muista meillä edes olleen kyseistä kasvia. Tavallisia hyasintteja kyllä oli ja niitä tuohon kohtaan myös istutin.

Helmililjoja kasvimaan nurkassa

Helmililjoja kasvimaan nurkassa

Helmililjan kukintoja

Helmililjan kukintoja

Tänäkin vuonna laitoin maahan kaikki joulun hyasintit ja muut joulukukat. Maahan meni myös muun muassa iso joukko narsisseja ja muutama esikko. Eihän niitä sipuleita ja juurakoita viitsi kompostiinkaan laittaa, aika moni noista kuitenkin ilostuttaa pihalla seuraavana kesänä.

3 kommenttia artikkeliin Kukkapenkistä löytyi helmililja

  • Ehkä niiden hyasinttien mukana tuli kaupanpäälliseksi pari helmililjaa? Joskus kasviostosten myötä tulee yllättäviä bonuksia, esimerkiksi nokkosia.

  • Insinööri

    Saattaa olla, tai sitten nuo helmililjat ovat lahjoitusmukuloista. Muisti on sellainen ettei kaikkea voi muistaa vaikka minkä tekis.

  • Heh, jos niissä mukuloissa on tapahtunut isomman luokan mutaatio kokonaan toiseksi lajiksi. 😉 Mukavaa kun sinulla penkistä nousee jo kovasti kukkia, täällä pohjoisemmassa ei ole kesä vielä läheskään noin pitkällä.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>