Kukkaketo rinteeseen

Kukkarinne maanmuokkausvaiheessaTakapihalla terassin vieressä oli alunperin valju ja sekalainen ruohikkoa, ohdakkeita ja pujoja kasvava rinne. Näky ei todellakaan ollut ilo silmälle, joten asialle oli jotain tehtävä. Kaivuuvaiheessa tuli yllätyksenä, että rinteen alalle mahtuu kolmea täysin erityyppistä maata. Vasen laita rinteestä oli todella tiukkaa savimaata, keskellä oli hyvää multaa ja oikea laita oli lähes pelkkää hiekkaa.

Pintamaan ja juuristojen poistamisen jälkeen sekoitin maa-aineksia keskenään ja toin rinteeseen lisää multaa. Rinteen reunustuksen tein luonnonkivistä. Aikaisemmin silmää hiukan vaivannut rinteessä ollut isompi kivikin luonnistuu nyt oikein hyvin paikalleen ja rajaa reunustetun alueen muusta nurmialueesta.

Kukkarinne tasoitettuna ja reunustettuna

Rinteestä oli tarkoitus istuttaa monivuotisia kukkivia kasveja siten, että keväästä syksyyn jokin kasvi olisi aina kukassa. Muualta pihaa, sekä sukulaisilta tulikin siirtoistutuksina useampikin taimi. Nyt ensimmäisenä kesänä päätimme jakaa rinteen kahtia. Vasempaan laitaan keräsimme taimia ja istutimme kukkia, oikeaan laitaan istutimme kasvimaan vielä puuttuessa hiukan salaattia, porkkanoita, tilliä, persiljaa sekä retiisejä.

Kukkarinne loistossaan

Aivan alkukesän kuivuus verotti etelärinteessä olevaa rinnettä siinä määrin, että monet siemenet jäivät itämättä. Jostain kumman syystä vain oranssit kukat viihtyivät rinteessä. Kyllä minä mielestäni sinne kylvin ihan tasapuolisesti punaista, keltaista, oranssia, sinistä… Hyötykasveista retiisit kasvoivat todella hyvin, porkkanatkin innostuivat lopulta ja toivat niin ikään hyvän sadon. Salaatit olivat pienoinen pettymys, rucolasta ei näkynyt jälkeäkään istutuksen jälkeen.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>