Kivenpyörittäjän kylä

Tänään oli kevään ensimmäinen oikea pihatyöpäivä. Kuusi tuntia meni erinäisissä kaivuu- ja kivitöissä niin joutuin ettei ajankulua edes huomannut. Pihamme on nyt lähes täysin lumeton ja suurelta osin routakin on jo sulanut.

Nyt kun etupihalle raivataan autoille uusi parkki niin viime kesänä aloitetulle metsämaan nurmettamiselle löytyy taas mukavasti niin siirtomultaa kuin myös valmiita ruohotupsuja.

Kaivuutyöt jäivät nyt kuitenkin osittaisen roudan takia vähemmälle ja pensaitakaan ei näillä yöpakkasilla viitsi vielä siirrellä. Kivitöitä sen sijaan pääsi tekemään vapaasti.

Grillipaikan kivireunus

Päivän tuloksena tuleva grilli- /  nuotiopaikka alkoi jo muotoutumaan. Maakasan levityksestä yli jääneet suuremmat kivet toimivat hyvin alueen rajaajina ja kiviaidan pohjana. Vielä ei ole varmaa jätetäänkö kiviaita tuohon polvikorkeuteen vai kasataanko siihen korkeampi kokonaisuus.

Kuvassa näkyvälle taaemmaiselle kiviaidan pätkälle olemme suunnitelleet jonkinlaista säleikköä tai vastaavaa sekä näkö- että tuulensuojaksi. Säleiköstä saa myös kivan humala- tai villiviiniseinän vähän pehmentämään massiivista kivimuuria.

Olen kai sen jo aikaisemminkin sanonut, mutta mielestäni kivityöt on puutarhanhoidossa parasta ja sekalainen luonnonkivi  materiaaleista ykkönen. Työvälineinä luonnollisesti lapio, rautakanki ja kaurapuurolla toimiva Insinööri.

Kivenpyörittäjä

9 kommenttia artikkeliin Kivenpyörittäjän kylä

 • Noista kivistä olen kyllä kateellinen. Upeita! Meillä kun on maassa vain puhdasta savea alaspäin parinkymmenen metrin verran ja ne kaksi maasta löytynyttä kiveä on jo kaivettu ylös…

 • Insinööri

  Täälläkin noita kiviä on lähinnä tuon lammen kaivamisen jäljiltä. Onneksi niitä on kuitenkin suht paljon, ne kun loppuvat aina yllättävän nopeasti kun niistä intoutuu jotain rakentamaan.

 • Kivityöt eivät kyllä minusta ole parasta puutarhahommissa, mutta makunsa kullakin. :)

 • Insinööri

  Minä olen kyllä aina tykännyt kivitöistä, tosin kädet on nyt niin hellänä ettei meinaa kynäkään pysyä kädessä… 😉

 • Kylläpä on komeita kiviä. Pitää vilauttaa kuvia iltasella isännälle ja kehaista jotta kyllähän hänkin noin vain kädenkäänteessä tuommoisia pyörittelisi meitinkin pihalla. Pieni kannustus on aina paikallaan nuissa kivihommissa 😀

 • Insinööri

  Jos on pyöriteltäviä kiviä niin nyt kannattaa kyllä potkia isäntää vähän takamukselle. On meinaan tuo pyörittely aika paljon kevyempää kun maa on edes vähänkin roudassa 😉

 • Onpas insinööri ollut reipas täällä! Aikamoinen urakka on sinulla ollut noiden kivien pyöritttämisessä, mutta lopputulos on hieno! Olen samaa mieltä, lunnonkivet ovat kaikkein kaunein kivimateriaali pihassa. Komeita sitruunan taimia sinulla kasvaa, kohta voit astella sitruunametsään poimimaan sitruunia! 😉 Nuo krookukset on ihanan heleitä kun ne pilkistää karusta kevätmaasta!

 • Emma

  Näyttääpä tutulta! :) Kiva että löytyy muitakin kivenpyörittäjiä, itse olen mökkitontilla tätä harrastanut nyt jo parisen vuotta. Ja vähitellen alkaa työn tulokset näkyä.

 • Insinööri

  Näin syksyllä on taas alkanut pyörittely, tosin hieman pienemmillä kivillä kuin tuo nuotiopaikan projekti. Varsinaisesti ei mitään uutta, mutta vanhoja reunuksia ym parannellaan ja korjaillaan.

  Nuo nuotiopaikan isommat kivet todennäköisesti lähtee vielä kun tuon nuotiopaikan suhteen on uusia ideoita 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>