Kevätmasennusta vai kaamosväsymystä?

Nämä alkuvuodet tuntuvat aina olevan jotenkin hankalia. Syksy ja loppuvuosi menee levätessä kesän puuhasteluista ja riennoista ja joulun odotuksessa. Sitten koittaa uusivuosi ja alkaa se oikea talvi. Hetken on mukavaa ja valoisaa, mutta sitten se karu arki alkaa.

Oi kevät, missä piilet, mikset jo tuu? Vaikka päivä on jo vähän pidentynyt ja lumi maassa valaisee niin siltikin sama kaava toistuu joka viikko. Arkipäivänä paistaa aurinko – ja olet töissä. Ajat kotiin ja hetken on vielä valoisaa, pääset kotiin ja aurinko laskee. On pimeää – ja olet kotona. Tulee viikonloppu ja sitten onkin taas menoa. Jos olisi aikaa kuljeskella pihassa ja nauttia päivästä niin sataa vettä tai pakkasta on -30.

Olen nyt havainnut kuinka vaikeaa on pitää puutarhablogia näin talven keskellä. Jos ei ole valoisan aikaan pihalla niin kuvat jää ottamatta. Suunnitelmia voi piirrellä paperille ja ideoida, mutta vaikeaa sekin on ilman kunnollista pihakierrosta. Kyllähän tuolla puuhasteltavaa olisi näin talvellakin ja paljon kaunista kuvattavaa. Mutta todellisuus on ankeaa. Työ haittaa harrastuksia, ei voi muuta sanoa.

2 kommenttia artikkeliin Kevätmasennusta vai kaamosväsymystä?

  • Pistä siemeniä kasvamaan jo nyt. Vaikka eivät onnistuisikaan, ainakin minua se piristi ja tuntuu, kuin kevät olisi jo ainakin täällä sisäpuolella :)

  • Insinööri

    Olishan tuolla taas noita paprikan siemeniä odottamassa ja laitettiin hunajamelonistakin siemeniä sivuun, ehkä vois kylvää ne tässä kevättä odotellessa 😀

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>