Kasvimaa on nyt kylvetty

Täällä oli vielä muutama yö sitten pakkasta, joten kasvimaan kylväminen on ollut lähes kirjaimellisesti jäissä. Nyt kuitenkin näyttää jo sen verran lupaavalta, että päätimme hoitaa työn pois. Viime vuonna meillä oli perunat erillisessä penkissä ja tämä kasvimaarinne puoliksi kukilla ja toinen puoli kasvimaana. Nyt myös perunat laitettiin tähän rinteeseen kasvamaan ja kukille jätettiin vain pienet tilat reunoilta.

Kasvimaan kevätkylvö

Kasvimaan kevätkylvö

Kasvimaahan laitettiin perunoita, sipuleita, porkkanaa, retiisejä, jäävuorisalaattia ja sokeriherneitä. Näiden lisäksi tarkoitus on vielä kylvää persiljaa ja tilliä.

Kasvimaan kastelu sadettimella

Kasvimaan kastelu sadettimella

Viime keväänä itäminen oli alkuun todella hidasta kuivuuden takia. Rinne ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen kastella kuin olisi luullut joten laiskuus sai viime keväänä vallan ja kylvetyt siemenet jäivät pitkälti luonnollisten sateiden varaan. Nyt käytössä on keinusadetin ja ainakin ensimmäisen kokeilun jälkeen ratkaisu vaikuttaa oikein hyvältä. Sadetusta tosin tulee kuitenkin seurata aika tarkkaan, sillä rinnemaassa vesi tekee hyvin nopeasti norot jotka urauttavat rinteen ja vievät siemenet mukaansa.

2 kommenttia artikkeliin Kasvimaa on nyt kylvetty

  • Jos siemenien tai veden valuminen on ongelma, niin kätevästihän pengerrät tuon alueen vaikka laudoin (ristikkona) muutamaksi tasoksi, eikä varmaan sen pengerryksen tarvi olla edes kiinteä (pultattu/perustettu). Miettisin, että olisi sitten helpompi kääntää ja muokata keväisin.

    Siis tietysti sen jälkeen kun kaikki muut kuokkimisprojektit on ehtyneet :-)

  • Insinööri

    Jonkinlainen pengerrys olisi tarkoituskin tehdä. Ensiksi meinasin viritellä vesivanerista tavallaan laatikot tuohon rinteeseen, mutta hinta olisi ollut aika kauhea. Joku lautapengerrys tuntuisi hyvältä kompromissilta ja kestäisi kuitenkin varmasti useamman kesän ennekuin lahoaa liikaa. Kiviäkin tosin olisi vielä, mutta ei taida tähän ongelmaan löytyä niistä kunnollista ratkaisua.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>