Kasvimaa käännettiin ja kitkettiin

Vaikka viimekesäisen rinnekasvimaan kohtalo oli koko kevään täysin avoin niin päätimme kuitenkin viljellä sitä nykymuodossaan vielä tämän kesän. Edelliskesänä rinteestä puolet oli kasvimaana ja toinen puoli kukkarinteenä. Nyt jätimme monivuotiset kukat reunoille ja laajensimme varsinaista kasvimaan alaa.

Kasvimaa talven jäljiltä

Kasvimaa talven jäljiltä

Jonkinlainen pengerrys koko rinteelle olisi toivelistalla. Puurakenteiset ”laatikot” olivat suunnitteluasteella, mutta eivät lopulta tuntuneet järkevältä ratkaisulta. Katsellaan taas tämä kesä ja mietitään asia uudestaan ensi talvena. Joka tapauksessa rinnettä laajennetaan nykyisestä ja reunustusta siistitään jo tämänkin kasvukauden aikana.

Kasvimaa kääntämisen ja kitkemisen jälkeen

Kasvimaa kääntämisen ja kitkemisen jälkeen

Kääntämisen yhteydessä multa myös lannoitettiin palaneella hevosen lannalla. Varsinainen kylväminen jätettiin vielä yöpakkasten pelossa myöhemmäksi.

2 kommenttia artikkeliin Kasvimaa käännettiin ja kitkettiin

  • Olet ilmeisesti pitänyt kasvimaata jo useamman vuoden, ja kaipaisin aloittelijana vinkkejä kasvimaan maanparannukseen. Itse asun kaupungissa, ja olen pitkälti markettien ja puutarhaliikkeiden lannoitusvaihtoehtojen varassa. Osaisitko suositella jotakin?

  • Insinööri

    Ihan kanankakkaa olen kasvimaahan laittanut, nykyään kun on saatavilla tuota hevosen lantaa niin käytän sitä oikeastaan kaikessa lannoituksessa. Ja jos komposti löytyy niin sitähän voi lisätä joka vuosi kasvimaan joukkoon.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>