Käsihara testissä: Osa II – käyttötesti

Patio.fi verkkokaupasta testiin saamani käsihara on odottanut todellista käyttötestiä jo kuukauden ulkoisen tarkastelun jälkeen. Ulkoisen tarkastelun perusteella arvioin työkalun laadukkaaksi ja kestäväksi, mutta pelkäsin nahkaremmin olevan tiellä itse harauksessa. Loman aikana täysin villiintynyt kasvimaa olikin nyt erinomainen kohde käsiharan extreme-käyttötestille.

Jossain tuolla seassa kasvaa jotain syötävääkin

Jossain tuolla seassa kasvaa jotain syötävääkin

Kasvimaan olivat vallanneet vesiheinät, ruohotupsut, ylimenneet retiisit, ohdakkeet ja monet muut ilkeät rikkaruohot. Koko kasvimaa jäi heti alkukesästä huonommalle hoidolle kun huono itävyys vei suurimman kasvatusinnon pois, lisäksi parin viikon reissailu päästi kaikki rehut villiintymään.

Hetken harailtuani poistin nahkaremmin käsiharasta, koska ainakin minua se vaan häiritsi. Hara toimi niin multavassa osassa kuin myös tiiviimmässä savimaassa. Rikkojen koon ja sitkeyden vuoksi voimaa piti käyttää huomattavan paljon ja harata kaksin käsin. Tavallinen halpahara olisi mennyt heti kättelyssä rikki ja uskoisin, että Fiskarsin muovinenkin olisi antautunut aika pian. Voisi melkein sanoa, että tämä Burgon&Ball vain nauroi kun sen vahvat ja jämäkät piikit riipivät pitkin maata repien pois vahvimmatkin rikat.

Pois lähti rikat ja muut ylimääräiset kasvit

Pois lähti rikat ja muut ylimääräiset kasvit

Teen yleensä puutarhatöitä työsormikkaat kädessä ja pelkäsinkin puuvarren olevan liukas, mutta ote oli koko ajan varma ja pitävä. Minkäännäköistä antautumisen tai väsymisen tunnetta ei työkalussa esiintynyt vaikka se joutuikin varmasti paljon kovemmalle rasitukselle kuin mitä varten käsihara yleensä tehdään.

Lopputuloksena kohtalaisen täysi kottarillinen...

Lopputuloksena kohtalaisen täysi kottarillinen...

Testin kokonaistuloksena ja loppulausumana voisin sanoa, että näin laadukkaalla työkalulla on ilo tehdä niitä puutarhan ikävämpiäkin asioita. Voin suositella tätä kyseistä käsiharaa niin harrastajalle kuin myös ammattikäyttöön, työkalu on ilo silmälle sekä kestävä ja toimiva käyttää. Nahkaremmi oli ainakin omassa käytössä tiellä, mutta se asia on helppo ratkaista irroittamalla remmi.

3 kommenttia artikkeliin Käsihara testissä: Osa II – käyttötesti

  • No jopas syntyi melkoinen kuorma rikkajätettä! Tulit haran kanssa samaan tulokseen kuin minäkin. Huoletta uskalsin antaa haran testaukseen, niin erinomainen kapine se minusta on. Kitkeminen on tuntunut suorastaan mukavalta puuhalta tämän haran kanssa :-)

  • Komian näköinen kasa rikkaruohoja. Mun kasvimaan on vallannut peltokorte (todennäköisesti). Kun sitä kitkee se vaan yltyy rehottamaan. Luovutan ja peitän koko maan mansikkakankaalla.

  • Insinööri

    Korte ilmeisesti leviää aika tehokkaasti juuristonsa avulla? Ainakin oman pihan kortteet esiintyvät aika tiheässä muodostelmassa. Pitäisi varmaan saada juuristotkin kokonaan pois, mikä taitaakin olla aika hankalaa keskellä kasvukautta…

    Oletko miettinyt muita katevaihtoehtoja kuin tuota mansikkakangasta? Ruohosilppu tai vaikka lehdet toimivat vastaavasti, mutta samalla lannoittavat maata ja pitävät eliötoiminnan virkeänä. Itse kokeilin tuota ruohosilppua, mutta sitä ei ollut tarpeeksi saatavilla oikeaan aikaan. Ajattelin nyt laittaa syksyllä kaikki pihan lehdet yhteen kasaan josta sitten otan ensi vuonna kateaineen kasvimaalle.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>