Käsihara testissä: Osa I – ulkoinen tarkastelu

Kirjoitin pari viikkoa sitten ongelmastani puutarhatyökalujen kestävyyden suhteen. Rehellisessä työnteossa olen saanut rikki niin halpamerkkejä kuin arvostettuja kestäviksi tehtyjä tuotteitakin. Heitin ilmoille ajatuksen, että jos jokin taho haluaa työkalunsa todelliseen testiin niin olen vapaasti käytettävissä. Elina Patio.fi verkkokaupasta tarttui haasteeseen ja lähetti minulle testiin käsiharan.

Burgon&Ball käsihara

Burgon&Ball käsihara

Minulla ei itse asiassa ollut käsiharaa lainkaan. Kokemusta kyseisistä työkaluista kyllä löytyy ja olen niitä(kin) onnistunut rikkomaan muutamia kappaleita. Jotta tästä työkalutestistä tulisi kunnollinen niin päätin jakaa sen osiin. Ensimmäisessä osassa keskityn tarkastelemaan työkalua ulkoisesti ja arvioimaan sen kestävyyttä ja toimivuutta. Toisessa osassa käsihara pääsee tositoimiin ja katsotaan sitten tuleeko myöhemmin vielä kolmaskin osa.

Jos aloitetaan visuaalisista arvoista niin työkalu on mielestäni kaunis ja viimeistely korkealuokkaista. Mattapintainen ruostumaton teräs ja puusta sorvattu varsiosa luontuvat hyvin yhteen ja nahkainen ripustusremmi tuo työkaluun ripauksen ylellisyyttä.

Kuten kirjoitin niin olen onnistunut rikkomaan muutaman käsiharan aiemmin, niissä kaikissa on ollut sama heikkous. Kohta jossa muut piikit yhdistyvät varsiosaan kiinnittyvään piikkiin on ollut omien kokemusteni mukaisesti juuri se kohta mikä antaa lopulta periksi.

Tältä hyvän hitsisauman tulisikin näyttää

Tältä hyvän hitsisauman tulisikin näyttää

Kun tarkastelee tämän testiharan kyseistä liitoskohtaa niin näkee viimeistään työkalun laadun. Noin hyvää hitsisaumaa ei löydy ihan mistä tahansa työkalusta. Sauman tekemiseen on nähty vaivaa ja se on viimeisteltykin huolella. Minun on tässä vaiheessa hyvin vaikea uskoa, että ainakaan tuo vanha vika vaivaisi tätä haraa.

Piikit vaikuttavat olevan todella jämäkät, enkä usko että käsiharan normaalien käyttötapojen puitteissa esiintyy sellaista voimaa, että nuo antaisivat periksi. Varsinaisen hara-osan kiinnitystä puuvarteen on vaikea arvioida, koska se on huolitellusti piilotettu.

Ulkoisen tarkastelun perusteella työkalu vaikuttaa hyvin laadukkaalta ja tuo viimeistellyllä olemuksellaan palan luksusta puutarhanhoitoon. Kestävyyden suhteen hara-osan kiinnitys varteen jää tässä vaiheessa mysteeriksi, mutta muu viimeistelytaso antaa olettaa myös sen olevan laadukkaasti tehty. Nahkaremmin ymmärrän ripustustarkoituksessa, mutta vähän pelkään, että se on itse työnteossa hieman tiellä.

Käyttötestiä innolla odottaen 😉

2 kommenttia artikkeliin Käsihara testissä: Osa I – ulkoinen tarkastelu

  • Tämän käyttötestin tuloksen minäkin haluan tietää! Nimimerkillä harankatkoja.

  • Insinööri

    Odotan itsekin innolla varsinaisia testejä. Jotain pientä olen jo ehtinyt haraamaan, mutta varsinaista kunnon testiä en ole vielä tehnyt.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>