Kaatuilevat hyasintit ja muuta jouluista

Pitänee ensi jouluksi suunnitella omanlaisensa hyasinttiruukku, jossa pohjalla kunnon paino. Illalla kaikki näyttää vielä hyvältä ja aamulla hyasintit ovat pitkin lattioita. Kukkavarsi kasvaa pari senttiä ja aukeavat kukat siirtävät painopistettä niin paljon, että jossain vaiheessa yötä kukat aina mätkähtelevät nurin. Nyt niitä on sitten erilaisissa ruukuissa tai könöttämässä seiniä vasten.

Valkoinen hyasintti

Vaaleanpunainen hyasintti

Punainen joulutähti

Jouluun kuuluu aina muutamia perinteitä. Aito kuusi ja hyasinttien tuoksu, sekä tietenkin Insinöörin tulinen. Tuo tuttu maku, joka oikein nautittuna vie jokajouluisen kinkun maun uudelle tasolle. Kyseessä on tietenkin itse valmistettu sinappi.

Insinöörin joulusinappi

2 kommenttia artikkeliin Kaatuilevat hyasintit ja muuta jouluista

  • Ne joulukukat, ne joulukukat. Mulla vasta hyasintti alkaa tuottamaan vartta ja amaryllis kukkii ehkä uudenvuodenaattona. Ehkä olisi pitänyt istuttaa sipulit vähän aikaisemmin…

  • Insinööri

    Nehän noissa itse kasvatetuissa aina on, että ei koskaan tiedä milloin ne päättävät kukkia… Meilläkin joulukaktukset kukkivat jo lokakuussa.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>