Jukkapalmu juurtuu kovaa vauhtia

Jostain syystä sisäkasviviidakossamme on ollut muutama ongelmakasvi jotka eivät ole menestyneet syystä tai toisesta. Jukkapalmu on yksi näistä kasveista. Parikin taimea meiltä kuoli viimeisen muuton jälkeen ja nyt on yksi pieni palmun pätkä hengissä. Tämä pieni jukkapalmu on kuitenkin tämän vuoden ollut hyvävointinen joten halusin sille myös kaverin tai kaksi.

Jukkapalmun pätkät juurtumassa

Jukkapalmun pätkät juurtumassa

Sain todella komeasta ja suuresta jukkapalmusta sivuhaaran juurrutustarkoitukseen. Leikkasin tämän puolimetrisen pätkän kahtia ja laitoin hämärään nurkkaan vedellä täytettyyn purkkiin. Nyt kuukauden juurrutuksen jälkeen juuret ovat kasvaneet jo aika reilusti. Tätä menoa istutan rungon pätkät ehkä jouluna multaan.

Kuukaudessa kasvaneet juuret

Kuukaudessa kasvaneet juuret

Olen nyt juurruttanut useita eri huonekasveja ja ainakin omaksi yllätyksekseni lähes kaikki on juurtunut ongelmitta. Ja yllättäen helposti kastelulla tapettavat palmut tuntuvat olevan niitä helpoimpia ja varmimpia juurrutettavia. Kannattaa rohkeasti kokeilla juurrutusta eri kasveilla! :)

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>